Πώς θα μάθετε να πιλοτάρετε ελικόπτερο;

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Αναζητάτε ένα χόμπι διαφορετικό από τα άλλα, ένα χόμπι που θα σας κάνει να αισθάνεστε την απόλυτη ελευθερία; Ίσως ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να πιλοτάρετε ελικόπτερο!

Το πιλοτάρισμα ενός ελικοπτέρου προσφέρει πολλές συγκινήσεις, είτε κάνετε αυτή τη δραστηριότητα απλά για ευχαρίστηση πηγαίνοντας μια εναέρια βόλτα με τους φίλους σας, είτε για να μεταβείτε γρήγορα και με ασφάλεια σε κάποιο άλλο σημείο, αλλά και για να μεταφέρετε κάποιους ανθρώπους ή να εξερευνήσετε μια περιοχή από ψηλά. Η ορατότητα από ένα ελικόπτερο είναι μαγευτική και η καλύτερη από κάθε άλλο εναέριο μέσο. Θα νιώσετε την αίσθηση της ελευθερίας ενώ θα δείτε πράγματα και εικόνες που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ή να προσεγγίσετε από το έδαφος.

Αν θέλετε, μπορείτε να εκπαιδευτείτε σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο ανάλογα με τους σκοπούς και τους στόχους σας. Το πλεονέκτημα του ελικοπτέρου είναι ότι μπορεί να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος ή να κινείται με μικρή ταχύτητα και να προσγειώνεται παντού.

Σε κάθε περίπτωση, ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να πετάξετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, είτε για ψυχαγωγικούς λόγους, είτε ως μέρος επαγγελματικής σταδιοδρομίας ή εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να αρχίσετε την εκπαίδευση ανά πάσα στιγμή, αν είστε άνω των 16 ετών και θέλετε να αποκτήσετε Δίπλωμα Πιλότου.

Πού και πώς;

Υπάρχουν εξειδικευμένες σχολές- αερολέσχες που μπορείτε να απευθυνθείτε για να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες και να μάθετε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσετε την εκπαίδευση ως πιλότος ελικοπτέρου. Απολαύστε ένα μάθημα πιλότου και βιώστε τη μοναδική αίσθηση της απογείωσης, τη θέα της Ελλάδας από ψηλά με συμμετοχή στο πιλοτάρισμα και την εκπληκτική εμπειρία της προσγείωσης, ως απλά μια εμπειρία ζωής ή ως μάθημα για εκπαίδευση!

Τι κόστος υπάρχει;

Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του ελικοπτέρου και τις ελάχιστες ώρες πτήσεων και μαθημάτων εδάφους που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχετε τον σκοπό και τους στόχους σας. Ενδεικτικά τα κόστη κυμαίνονται από 2.000€ έως 40.000€.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…