Πώς θα κατακτήσετε τη θετική σκέψη

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πώς θα κατακτήσετε τη θετική σκέψηΗ θετική στάση ζωής και η ανάγκη μας να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι δεν αποτελούν θέμα DNA, αλλά μπορούν να αποκτηθούν μέσα από μικρές τεχνικές, που θα μειώσουν το άγχος και θα μας δείξουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Αυτοί είμαστε!

Το πεπρωμένο μας στηρίζεται στους ίδιους μας τους εαυτούς. Οι σκέψεις μας και αργότερα οι ενέργειές μας αποτελούν τη δύναμη για να δημιουργήσουμε το δικό μας «πεπρωμένο».

Μίνι απολογισμός

Δημιουργώντας μια λίστα με τα πρώτα δέκα επιτεύγματα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, καταφέρνουμε να κατανοήσουμε κάθε κίνησή, να παρατηρήσουμε τις δεξιότητές μας και ίσως να αλλάξουμε τη στάση ζωής μας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε ακόμα και να μας οδηγήσει προς μια θέση εργασίας που θα μας κάνει περήφανους.

Ανάληψη ευθύνης

Σταματώντας να κατηγορούμε τους άλλους για τη δυστυχία μας και αναγνωρίζοντας ότι οι συνέπειες είναι τα λάθη των επιλογών μας, τότε θα καταφέρουμε να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Η αυτογνωσία φέρνει τη θετικότητα στη σκέψη.

Το «Τώρα»

Δίνοντας ένα τέλος στις ανησυχίες που δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο ύπαρξη, καταφέρνουμε να εξαφανίσουμε προβλήματα, που κυριαρχούν το μυαλό μας. Μένοντας απλά στο παρόν και αφήνοντας το μέλλον και το παρόν στην άκρη, διαχειριζόμαστε τις πραγματικές καταστάσεις της ζωής μας.

Εστιάζοντας στη νίκη

Καμία πίστη στην ήττα. Πολλά πράγματα μπορεί να φαίνονται αρνητικά ή λάθος αλλά είναι δυνατόν να μετατραπούν σε απρόσμενες ευκαιρίες. Ας εστιάσουμε στους θετικούς παράγοντες που μας οδηγούν μπροστά και όχι σε αυτούς που μας γυρνάνε πίσω.

Τα αρνητικά ερεθίσματα

Πρέπει να εντοπίσουμε τα πράγματα της καθημερινότητας, που μας δημιουργούν αρνητικές σκέψεις. Καλό είναι να δημιουργήσουμε μια λίστα με όλες τις δράσεις που μας δημιουργούν αρνητική ενέργεια και να προχωρήσουμε προς στην αλλαγή τους.

Οι λύσεις

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, ας επικεντρωθούμε σε πιθανές λύσεις και στους πόρους που διαθέτουμε. Κρίνοντας τις επιλογές που είναι διαθέσιμες και βλέποντας όχι μόνο τις άσχημες αλλά και τις θετικές λύσεις, η απόφασή μας θα βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την ευτυχία.

Η δική μας επιτυχία

Πρέπει να προσδιορίσουμε τον ορισμό της επιτυχίας για τον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε ποιο δρόμο επιθυμούμε να διανύσουμε ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας. Με αυτόν τον τρόπο κανένας άλλος δεν θα μπορεί να καθορίσει για εμάς την επιτυχία, καθώς θα αποτελούμε ανθρώπους με συνείδηση.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.