Αν έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως οι τρύπες στη ζώνη σας έχουν αρχίσει να μειώνονται, τότε δεν πρόκειται για ένα …
Πώς θα κάψουμε αποτελεσματικά το λίπος της κοιλιάς;
Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι ένα χαρακτηριστικό που μας ταλαιπωρεί λίγο- πολύ όλους. Ειδικά τώρα που μπήκε η άνοιξη, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τρόπους για το πώς θα το ξεφορτωθούμε, όσο πλησιάζουμε περισσότερο στο καλοκαίρι.
Όμως, πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος, αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο είναι η υγεία μας, καθώς το περιττό κοιλιακό λίπος είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακά προβλήματα ή άλλες παθήσεις. Για το λόγο αυτό λοιπόν, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πάρουμε την απόφαση να βελτιώσουμε τη διατροφή μας και να ξεκινήσουμε τακτική άσκηση, ενισχύοντας κατά πολύ την υγεία μας. Όσον αφορά την οριστική απώλεια του κοιλιακού λίπους όμως, χρειάζεται ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή για να επιτύχει κάποιος αυτό το δύσκολο στόχο. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες.
Τρώμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες έχουν την πολύ σπουδαία ιδιότητα να απορροφούν το νερό σχηματίζοντας μία δομή, σαν ζελέ, η οποία καθυστερεί την διαδικασία της πέψης. Έτσι το αίσθημα του κορεσμού διατηρείται για περισσότερη ώρα.
Λέμε «όχι» στα τρανς λιπαρά
Τα τρανς λιπαρά βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις μαργαρίνες αλλά και στην πλειοψηφία των επεξεργασμένων τροφών. Εξαιτίας της χημικής τους σύστασης, τα μόρια αυτά προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό. Ακόμη, είναι παράγοντες που οδηγούν σε καρδιοπάθεια, σε διαβήτη τύπου ΙΙ και σε αύξηση του κοιλιακού λίπους.
Βάζουμε μέτρο στην κατανάλωση αλκοόλ
Όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά σε προηγούμενη δημοσίευση, το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό συμβαίνει επειδή, η αιθανόλη που περιέχεται στα ποτά, μεταβολίζεται κατά βάση στο συκώτι, παράγοντας λίπος, το οποίο αποθηκεύεται στην κοιλιά. Επίσης, το μόνο που μας προσφέρει είναι κενές θερμίδες, χωρίς καμία διατροφική αξία.
(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)