Πως θα γίνουμε καλοι συνάδελφοι

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Influence:

Πώς θα γίνουμε καλοι συνάδελφοιΗ στενή συνεργασία με ετερόκλητους και ασύμβατους χαρακτήρες μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Τα πάντα όμως ξεκινούν από τη δική μας στάση και τον τρόπο με τον οποίο θα «κερδίσουμε» τους άλλους. Πώς θα γίνουμε καλοί συνάδελφοι, κάτι το οποίο είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την επαγγελματική εξέλιξη μας.

Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη… το μυστικό για μια όμορφη εργασιακή σχέση. Χωρίς πίστη στην προσωπικότητα και στις ενέργειες των συναδέλφων μας οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο, γεμάτο από αμφιβολίες και προβλήματα. Μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη μπορεί να εξασφαλιστεί η άνεση ανάμεσα σε δύο συναδέλφους. Μέσω πρωινών, γευμάτων και δείπνων έχουμε τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε τη σχέση μας μαζί τους και να τους επιβεβαιώσουμε ότι μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τις ανησυχίες τους.

Κατανόηση

Λέμε «ναι» στην κατανόηση των διαφορετικών συναισθημάτων και απόψεών τους. Είναι καλό να ακούμε τους συναδέλφους μας και να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα και τις απόψεις τους, όσο διαφορετικές και αν είναι από τις δικές μας. Με τη δημιουργία αμοιβαίου σεβασμού μέσα σε μια ομάδα συνεργατών, διαμορφώνεται μια σχέση γεμάτη ειλικρίνεια και αποδοχή. Αυτός είναι ένας τρόπος, άλλωστε, να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να εκφράσουν τις προτάσεις τους.

Ανοικτές συζητήσεις

Πολύ σημαντικό στοιχείο για να «χτίσουμε» μια όμορφη σχέση με τους συνεργάτες μας είναι να υπάρχει επικοινωνία ακόμα και σε ζητήματα που συνδυάζονται με λάθη, αντιρρήσεις ή παρεξηγήσεις. Με τη συμμετοχή σε ασκήσεις ομάδων μπορούμε να επιλύσουμε κάποιο πρόβλημα, που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο και να θέσουμε κοινούς στόχους σαν ομάδα.

Μέλη ομάδας

Πρέπει να είμαστε πραγματικοί «παίκτες» της ομάδας. Φράσεις όπως «αυτό δεν είναι μέσα στα καθήκοντά μου» πρέπει να αποφεύγονται. Δεν δημιουργούν καλή εντύπωση και δείχνουν απροθυμία, όσον αφορά στη βοήθεια ενός συναδέλφου. Άλλωστε όταν βοηθάμε σε κάποια δύσκολη στιγμή, αυτό σίγουρα μια μέρα θα μας επιστραφεί. Η γνωριμία με τα μέλη της ομάδας θα μας βοηθήσει αρκετά ώστε να γίνουμε πραγματικά μέρος της.

Φιλικότητα και θετικότητα

Μερικές φορές, ο χαιρετισμός ανάμεσα σε δύο συναδέλφους μας φαίνεται πολύ ανούσιος και τυπικός. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς όταν χαιρετάμε έναν συνάδελφο, του μεταδίδουμε τη θετική μας ενέργεια, γεγονός που μας μετατρέπει σε πιο συμπαθείς. Η θετικότητα ενθαρρύνει τη φιλία, σε βαθμό όπως οι φιλοφρονήσεις και οι έπαινοι.

Δεσμεύσεις

Η εμπιστοσύνη δεν δημιουργείται μόνο από τα προσωπικά ζητήματα αλλά και από τα εργασιακά. Ειδικότερα, αυτός ο οποίος αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, επηρεάζει και τη δουλειά των άλλων εργαζόμενων, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί παντού η αρνητικότητα. Αν δεν μας φτάνει ο χρόνος πρακτικά, καλό είναι να ζητήσουμε μια νέα προθεσμία, ώστε να γίνει αντιληπτή η προσπάθειά μας.

Υπομονή

Ορισμένες φορές πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Δεν είναι όμορφο ούτε να καυχιόμαστε διαρκώς για τον εαυτό μας, ούτε να μιλάμε «πίσω από την πλάτη» των συναδέλφων μας. Το κουτσομπολιό και η εγωιστική συμπεριφορά μπορούν να καταστρέψουν μια φιλία στον εργασιακό χώρο. Ας μην χρησιμοποιούμε το κουτσομπολιό για τη δημιουργία μιας νέας φιλικής σχέσης, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι στο τέλος να χάσουμε την παλιά, μαζί με την αξιοπιστία μας, και να διακινδυνέψουμε την καινούρια.

Υπευθυνότητα

Αν προδώσουμε κάποιον ή του επιρρίψουμε ευθύνες για κάποιο λάθος δικό μας, το συμπέρασμα θα είναι να αποξενώσουμε όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλη την ομάδα συνεργατών. Ποιος θα μας έχει εμπιστοσύνη άλλωστε μετά από κάτι τέτοιο; Πρέπει να δημιουργούμε συμμάχους στο χώρο εργασίας και όχι εχθρούς. Αν ευθυνόμαστε για κάτι, ας κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.