Πώς θα γίνω δυνατός χαρακτήρας; Έτσι θα χτίσεις τον πιο δυνατό εαυτό σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Η Jennifer Taitz, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας του How to Be Single and Happy, εξηγεί γιατί αυτό δεν είναι τόσο εύκολο και πώς θα το κατακτήσεις.

«Γιατί είμαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό μου;»

Συχνά πιστεύουμε ότι η αυτοκριτική θα μας κάνει καλύτερες. Στην πραγματικότητα όμως, η κατανόηση και η «συμπόνια» προς τον εαυτό μας είναι πιο δυνατό κίνητρο. Μελέτες δείχνουν πως τα δύο αυτά χαρακτηριστικά μάς βοηθούν να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο προς τους στόχους μας συγκριτικά με την κριτική. Επίσης, χτίζοντας μια πιο υγιή σχέση με τον εαυτό σου, θα νιώθεις πιο ανεξάρτητη και πιο ικανοποιημένη από τη ζωή σου και αυτή η θετική αίσθηση θα βελτιώσει τις σχέσεις σου με τους άλλους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αναζήτηση της ευτυχίας μας κάνει δυστυχισμένους;


«Πώς θα είμαι πιο ευγενική με τον εαυτό μου;»

Ξεκίνα τη μέρα σου με διαλογισμό «ευγένειας και τρυφερότητας», όπου θα λες στον εαυτό σου: «Είθε να είμαι ευτυχισμένη. Είθε να είμαι ασφαλής. Είθε να είμαι υγιής. Είθε να ζω χωρίς προβλήματα». Μετά κατεύθυνε αυτές τις δηλώσεις προς άλλους ανθρώπους στη ζωή σου. Όταν εσύ έχεις θετικό τρόπο σκέψης, δρας θετικά και νιώθεις πιο συνδεδεμένη με τον εαυτό σου και τους άλλους. Στη διάρκεια της ημέρας σου αντικατάστησε τις επικριτικές σκέψεις με σκέψεις που βασίζονται σε γεγονότα. Εάν πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «είμαι τόσο χαζή, τα έκανα θάλασσα», κάνε μια παύση και πες: «Την επόμενη φορά θα βοηθούσε να…».

«Πώς θα χτίσω την εσωτερική μου δύναμη;»

Ρίξε τους ρυθμούς, φάε ένα νόστιμο, υγιεινό γεύμα, διάβασε ένα καλό βιβλίο. Φέρσου έτσι ώστε να στέλνεις στον εαυτό σου το μήνυμα ότι έχεις αξία. Προσπάθησε να συνδέσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες με τις μακροχρόνιες αξίες σου. Οι άνθρωποι που συντονίζονται με τις αξίες τους τείνουν να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και πιο ανθεκτικοί.

Πηγή: shape.gr – Ελένη Δασκαλάκη

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…