Πώς θα γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Συντάκτης: Ανδρομάχη Σαραφίδου

Οι περισσότεροι από μας συγκρίνουμε τους εαυτούς μας και ό,τι συνεπάγεται αυτό, με άλλους ανθρώπους, που θεωρούμε ικανότερους, εξυπνότερους ή πιο ευτυχισμένους. Αντί να εστιάσουμε σε εμάς τους ίδιους και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα, χάνουμε χρόνο σε άσκοπες συγκρίσεις που τελικά μόνο κακό μας κάνουν. Τελικά είναι μάλλον δύσκολο να εστιάσεις στον εαυτό σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του, ίσως και επίπονο κάποιες φορές. Παρόλα αυτά αξίζει τον κόπο, μιας που αυτά που κερδίζεις θα σε συντροφεύουν μια ζωή.

Συμβουλή 1η: Προσδιόρισε τις αξίες σου. Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Κάποιοι στοχεύουν στο χρήμα, άλλοι στην οικογενειακή ευτυχία. Είναι πολύ σημαντικό να εναρμονιστείς με αυτά που πιστεύεις και σε αντιπροσωπεύουν. Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτόν τον τομέα γιατί το τίμημα είναι ακριβό. Όταν καταλάβεις ποιες ακριβώς είναι οι αξίες της ζωής που θέλεις να ζήσεις, τότε θα νιώσεις απαλλαγμένος από κανόνες και συμπεριφορές που δεν σε αντιπροσωπεύουν, θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και θα νιώσεις πλέον τη ζωή σου να έχει πάρει σωστή κατεύθυνση και προσανατολισμό.

Συμβουλή 2η: Βάλε μικρούς και εφικτούς στόχους. Και λέω μικρούς για να μπορούν να εκπληρωθούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, αν ο στόχος σου είναι να χάσεις 10 κιλά μην τον θέτεις σε αυτή τη βάση από την αρχή. Αντιθέτως, βάλε έναν μικρότερο και πιο εφικτό στόχο όπως το να χάσεις 2 κιλά σε 2 βδομάδες. Για να κατακτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, αρκούν μικρά βήματα κάθε μέρα και όχι άλματα, που εδώ που τα λέμε είναι και δύσκολο να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Συμβουλή 3η: Μην επαναπαύεσαι σε αυτά που ήδη ξέρεις. Διάβασε, ενημερώσου, ξεκίνα ένα hobby, μια νέα δραστηριότητα. Αν σου αρέσει η ζωγραφική επισκέψου εκθέσεις ζωγραφικής, αν σου αρέσει ο κινηματογράφος ξεκίνα να βλέπεις όσες περισσότερες ταινίες μπορείς και αν σου αρέσει το πλέξιμο, γράψου στα αντίστοιχα σεμινάρια! Αν πάλι δεν έχεις βρει αυτό που σου αρέσει συνέχισε να ψάχνεις. Μέχρι τότε όμως, μην παραμένεις αδρανής.

Μην μένεις στάσιμος. Βάλε τον εαυτό σου στη διαδικασία να δέχεται ερεθίσματα απ΄ όπου και όσο μπορεί. Η γνώση είναι δύναμη, ειδικά όταν τη χρησιμοποιούμε για τη βελτίωση του εαυτού μας. Αν θες να αποκτήσεις την κατάλληλη γνώση για να αλλάξεις τον εαυτό σου, καλλιέργησε δεξιότητες ζωής. Το πρόγραμμα Life Skills Training του Believe In You προσφέρει ακριβώς αυτό. Αν το παρακολουθήσεις, σε τρεις μήνες θα δείς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια σου. Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Συμβουλή 4η: Εξωστρέφεια. Με άλλα λόγια η αναζήτηση της κοινωνικής επαφής απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μέσα από τους άλλους ανθρώπους βλέπουμε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας που ίσως δε γνωρίζαμε. Γινόμαστε πιο δεκτικοί σε νέες απόψεις, πιο επιεικείς, ίσως και λιγότερο επικριτικοί. Η εξωστρέφεια είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να βελτιώσεις τον άνθρωπο που κρύβεις μέσα σου, να γίνεις πιο συγκαταβατικός με τους γύρω σου και να δεις τον εαυτό σου από άλλη οπτική. Τότε μόνο θα είσαι σε θέση να δεις τα λάθη σου και να τα διορθώσεις προς όφελός σου. Μέσα από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους, την αλληλεπίδραση, την τριβή, μόνο τότε θα καταφέρεις να κατακτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Συντάκτης: Ανδρομάχη Σαραφίδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.