Πώς θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Έχετε αναρωτηθεί πως θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος; Η πρόοδος της τεχνολογίας αναμένεται να είναι τόσο αλματώδης, που όσοι θα ζουν τότε δεν θα πιστεύουν στα… μάτια τους. Ωστόσο όλα συνηθίζονται. Όπως στις αρχές του 20ου αιώνα θεωρείτο τρομερό το να έχεις αυτοκίνητο, έτσι π.χ. και το 2100 ενδεχομένως να θεωρείται κάτι συνηθισμένο το να έχεις για παράδειγμα ένα προσωπικό… ελικόπτερο.

Για φανταστείτε να πηγαίναμε στο 2100 με μια μηχανή του χρόνου. Πως πιστεύετε ότι θα ήταν οχήματα της εποχής; Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε διάφορες επιστημονικές εκτιμήσεις για το πώς προβλέπεται να είναι αυτά…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με κάτι…light.

Προσωπικό ελικόπτερο

Πώς θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος

Θα έρθει η εποχή που τα προσωπικά ελικόπτερα, θα πλανώνται πάνω από τα σπίτια μας. Συμφώνα με τις εκτιμήσεις του παρόντος,  αυτά θα πετούν αρκετά χαμηλά ούτως ώστε να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εναέρια κυκλοφορία, αλλά και αρκετά ψηλά ούτως ώστε να μην εμπλέκονται στη κίνηση των δρόμων.

Πώς θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος

Προβλέπεται να είναι μονοθέσια ως επί το πλείστον και να μη χρειάζεται και άδεια πιλότου για να τα οδηγήσει κανείς.

Πώς θα είναι τα οχήματα του μέλλοντος

Αυτοκινούμενα αμάξια

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος δεν θα τα χειρίζεται ο οδηγός, αλλά θα πηγαίνουν… από μόνα τους. Ο οδηγός απλά θα βάζει μπρος και θα πληκτρολογεί τον προορισμό που θέλει να πάει… Δεν θα έχει:

  • τιμόνι
  • πεντάλ

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα δείχνουν τα σπίτια του μέλλοντος

______________________

Θα έχει μόνο φρένο επείγουσας ανάγκης στην καμπίνα.

Το αμάξι θα σαρώνει την περιοχή με ραντάρ σε ακτίνα 180 μέτρων και τα δοκιμαστικά έχουν αποδείξει τόσο ότι μπορεί να πάρει κάθε φορά τη βέλτιστη απόφαση, όσο και ότι τα αντανακλαστικά του είναι άψογα.

Θα διαθέτει:

  • Κάμερες
  • αισθητήρες λέιζερ

Αυτά θα σκανάρουν ακόμα πιο εξονυχιστικά τον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας το αμάξι ιδανικό στο να αποφεύγει ατυχήματα. Φανταστείτε λοιπόν να βρίσκεστε μέσα σε ένα τέτοιο αμάξι εν ώρα κυκλοφοριακού χάους και να απολαμβάνετε χαλαρά την.. εφημερίδα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…