Πώς θα διαλέξω ένα μαγιό μόνο για εμένα!

Συντάκτης: Μαρία Σαρικώστα, Σύμβουλος αισθητικής εμφάνισης/fashion stylist

Στις μέρες μας στην αγορά του beach/resort wear υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Η επιλογή του μαγιό δεν αφορά πλέον μόνο την γνωστή ερώτηση bikini ή monokini; Γιατί η απάντηση είναι και τα δύο! Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα και σε Έλληνες σχεδιαστές και σε σχεδιαστές από το εξωτερικό, ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά prints, styles, έντονα ή nude χρώματα.

Το πρόβλημα είναι σε τι ακριβώς θα πρέπει να δώσουμε προσοχή ώστε να πάρουμε την σωστή απόφαση για να ταιριάζει το μαγιό, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και συνολικά στην εικόνα μας.
Θα αναφέρω λοιπόν παρακάτω μερικά σημεία που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πριν αγοράσουμε ένα μαγιό, με σκοπό να το χαρούμε, να μας αρέσει και να δείχνει την καλύτερη εκδοχή μας. Όχι να μείνει σαν ένα παροδικό trend στην ντουλάπα μας και να μην το φορέσουμε ποτέ!

Το ντύσιμό σου.
Σίγουρα έχεις style και ντύνεσαι συγκεκριμένα και για κάποιο λόγο ξεχωρίζεις. Μπορεί να είσαι αρκετά απλή (minimal) και να σε εμπνέει η φύση και τα γήινα χρώματα. Τότε θα πρέπει να σκεφτείς αντίστοιχα την αγορά των μαγιό που καλύπτουν αυτόν τον τρόπο ντυσίματος ώστε να υπάρχει ισορροπία.

Το χρώμα σου.
Πολύ σημαντικό ρόλο έχει το χρώμα μας, το φυσικό μας χρώμα, αλλά και ο τρόπος που μαυρίζουμε το καλοκαίρι- τι απόχρωση παίρνουμε έτσι ώστε να επιλέξουμε το σωστό μαγιό.
Ας θεωρήσουμε ότι το μαγιό θα το αγοράσουμε πριν να έχουμε μαυρίσει, οπότε ισχύουν τα παρακάτω.

  • Εάν το δέρμα μας είναι αρκετά λευκό, ψυχρό που σημαίνει δεν θα μαυρίσουμε και πολύ, τότε επιλέγουμε χρώματα και αποχρώσεις του: μωβ, μπλε, πράσινο, ασημί, και ψυχρές φυσικές αποχρώσεις που να περιέχουν λίγο ροζ μέσα και όχι τόσο το μπεζ.
  • Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ανοιχτά χρώματα, ειδικά αν δεν συνοδεύονται από κάποιο print. Όπως επίσης και τα fluo χρώματα.
  • Εάν το δέρμα μας είναι σταρένιο έχει την τάση να μαυρίζει αρκετά, τότε επιλέγουμε χρώματα και αποχρώσεις του κόκκινου, καφέ, χρυσού, μπεζ, χάλκινου
    extra tip: σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεστε, θα ήταν καλό για να υπάρχει αρμονία να κρατήσετε το σετ χρωμάτων που σας ταιριάζει και στα αξεσουάρ θαλάσσης που θα έχετε μαζί σας στην παραλία.

Το σώμα σου
Η εικόνα του σώματος είναι καθοριστική, αυτό που εκπέμπει ένα σώμα. Μια γυναίκα με αθλητικό σώμα θα είναι ιδανικό να επιλέξει ένα σύγχρονο sporty ολόσωμο. Μια κοπέλα νεαρή με εφηβικό σώμα, θα είναι αρμονικό εάν επιλέξει ένα trendy φρέσκο bikiki. Μια γυναίκα με πολλές καμπύλες, με κλασικά θηλυκό σώμα, θα μπορούσε να φορέσει ένα κομψό 80’s ολόσωμο με ένα μεγάλο sexy άνοιγμα στην πλάτη.

Το κλειδί – Ποια είσαι
Ο χαρακτήρας έχει αρκετά σημαντικό ρόλο για την ολοκλήρωση της επιλογής μας.
Η επιλογή του μαγιό θα πρέπει να μας ταιριάζει, έτσι γίνεται και πιο αυθόρμητη.
Σίγουρα πρέπει να κάνουμε και αλλαγές και να τολμάμε πάντα το κάτι διαφορετικό που μας ανανεώνει.

Όλες θέλουμε να δείχνουμε ιδιαίτερες και όμορφες, πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει ένα είδος μαγιό που το προσφέρει αυτό σε εμάς από μόνο του. Θα το διαλέξουμε με βάση τον χαρακτήρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε την μοναδική μας εικόνα και έτσι θα την υποστηρίζουμε.

Πιστέψτε με δεν υπάρχει τίποτα ποιο ελκυστικό από αυτό!
Κάντε τους να αναρωτιούνται!!

Συντάκτης: Μαρία Σαρικώστα, Σύμβουλος αισθητικής εμφάνισης/fashion stylist

Influence:

Η μόδα μου έδειξε έναν θεατρικό και συγχρόνως μαγικό τρόπο έκφρασης…