Πώς θα αναγνωρίσεις ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου;

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν τον έρωτα της ζωής μας να έρχεται και κυρίως να μένει σε αυτήν και να την ομορφαίνει; Διαβάζουμε 6 χαρακτηριστικά που κάνουν τις σχέσεις να μακροημερεύουν και να γεμίζουν χαρά όσους ζουν έναν τέτοιο έρωτα.

Όταν γνωρίζουμε κάποιον και νιώσουμε σκιρτήματα ή  και συναισθήματα, περνάνε από το μυαλό μας διάφορες σκέψεις, όπως το πόσο θα κρατήσει η σχέση αυτή. Σίγουρα το ένστικτό μας είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα, όμως μερικές φορές μας ξεγελάει, γιατί κατακλυζόμαστε από συναισθήματα. Πώς θα καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας είναι «ο άνθρωπός μας»;

Είσαι πάντα ο εαυτός σου

Ο σύντροφός μας είναι ο άνθρωπος που περνάμε μαζί του τις περισσότερες ώρες της μέρας μας.Το παν, λοιπόν, για να έχουμε μία ευτυχισμένη σχέση είναι να νιώθουμε άνετα μαζί του και να μη φοβόμαστε μήπως εκτεθούμε στα μάτια του. Αν στη συμβίωση με τον άνθρωπο που επιλέξαμε είμαστε ο εαυτός μας και φερόμαστε με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα, αυτό σημαίνει πως ο δεσμός μας έχει σταθερά θεμέλια. Μία σχέση που δεν δοκιμάζεται από μικρότητες και προσπάθειες ν’ αλλάξει ο ένας τον άλλον, έχει (παρόν και) μέλλον.

Του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Όταν υπάρχουν σύννεφα και αμφιβολίες γύρω από τις προθέσεις και τα κίνητρα του/της συντρόφου μας, τότε μάλλον κάτι δεν πάει και τόσο καλά μαζί του/της. Για να διαπιστώσουμε ότι ο/η τωρινός μας σύντροφος είναι κι ο έρωτας της ζωής μας, ένα πολύ σημαντικό βήμα είναι να σκεφτούμε αν τον/την εμπιστευόμαστε. Σε αυτό το κομμάτι της σχέσης δε χωράνε εκπτώσεις.

Δεν ευσταθεί πολύ η φράση «τον/την εμπιστεύομαι πολύ» ή «τον/την εμπιστεύομαι λίγο». Αν συνειδητοποιούμε  πως του/της έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και νιώθουμε τη βεβαιότητα πως δεν πράττει με γνώμονα το προσωπικό του/της όφελος αλλά το κοινό μας καλό και κυρίως δε μας κάνει να υποπτευόμαστε την παραμικρή πτυχή της προσωπικής του/της ζωής, τότε σίγουρα είμαστε κοντά στο να πούμε ότι βρήκαμε το άλλο μας μισό!

Έχετε κοινά σχέδια για το μέλλον

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για να αντέξει η σχέση μας στον χρόνο και να διατηρηθεί η σπίθα του έρωτα ζωντανή, είναι η κοινή μας πορεία με τον άνθρωπο αυτό. Σίγουρα, ο καθένας κάνει τα δικά του προσωπικά όνειρα και θέτει τους πιο υψηλούς στόχους για τον εαυτό του, αλλά αυτό δε σημαίνει πως σταματά να υπολογίζει τα «θέλω» του ανθρώπου που έχει δίπλα του. Το παν είναι αφενός να νιώθουμε  πλήρεις με τις προσωπικές μας επιλογές, αφετέρου να μη χάσουμε τον/την σύντροφο που τόσο αγαπάμε και μας αγαπάει. Για να επιτευχθούν και τα δύο σκέλη, όμως, πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις κι από τους δυο και να αναζητάται η χρυσή τομή όπου υπάρχουν διαφωνίες.

Νιώθεις πλήρης

Πολλές σχέσεις όσο περνάει ο καιρός, παραμελούν διάφορους τομείς της σχέσης που ίσως πάσχουν και δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε κάποιους άλλους για να αναπληρώσουν τα κενά που προέκυψαν. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ακούσουμε από άτομα σε μακροχρόνιες σχέσεις το «δεν ταιριάζουμε τόσο πολύ στον σεξουαλικό τομέα» ή «δε διασκεδάζουμε όσο θα ήθελα».

Αυτές είναι αδυναμίες της σχέσης που αν απλώς τις προσπερνάμε, διογκώνονται και μας φθείρουν ακόμη περισσότερο. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η σχέση στην οποία βρίσκεστε σας εμπνέει ένα αίσθημα πληρότητας, φροντίστε να διατηρήσετε την κατάσταση αυτή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας μαζί με την αγάπη σας στον/στην σύντροφό σας.

Εξελίσσεσαι μαζί του

Οι σχέσεις είναι από τα μεγαλύτερα «σχολεία» στη ζωή ενός ανθρώπου. Ο έρωτας και η αγάπη μπορούν να μας κάνουν να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αποδείξουμε στον σύντροφό μας ότι αξίζει να μας θαυμάζει για τα επιτεύγματά μας. Ο έρωτας της ζωής μας είναι αυτός που θα μας παρακινήσει για το καλύτερο κάθε φορά και θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε  τις δυνατότητές μας. Θα μας βοηθήσει να πετύχουμε και θα χαρεί περισσότερο κι από εμάς τους ίδιους την όποια επιτυχία στη ζωή μας!

Έχεις τον προσωπικό σου χώρο

Το ότι βρισκόμαστε  σε μία σχέση, δε συνεπάγεται ότι χάνουμε την ανεξαρτησία σας και καταργείται ο προσωπικός  μας χώρος. Η σχέση που αξίζει και θα αντέξει στον χρόνο, είναι αυτή στην οποία ο ένας σέβεται την ιδιωτικότητα και την ελευθερία του άλλου. Ο καθένας σας κάνει πράγματα για τον εαυτό του, περνά χρόνο με τους φίλους τους και θέτει ως σημαντική προτεραιότητα της ζωής του να είναι πρώτα καλά μέσα του για να μπορεί να υποστηρίξει και μία ευτυχισμένη σχέση. Γιατί είναι σίγουρο πως αν η ύπαρξη του ενός βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά τη σχέση, τότε πολύ σύντομα τα σχέδια  που γίνονται γι’ αυτήν θα ναυαγήσουν!

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.