Μάθετε πώς οι σκύλοι μας λένε σ’ αγαπώ

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Τα σκυλιά έχουν αναπτύξει μοναδικούς τρόπους για να εκφράζουν την αγάπη τους για τον άνθρωπο. Τα σημάδια δεν είναι πάντα εμφανή, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε την αγάπη τους. Συνεπώς όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε είναι αυτά τα μικροσκοπικά σημάδια που αποδεικνύουν την αγάπη του σκύλου σας για σας.

Σας κοιτάζουν κατευθείαν στα μάτια

Όταν ένα σκυλί σας κοιτάζει, ενώ παίζετε μαζί του ή απλά κάνετε χάδια, η οξυτοκίνη απελευθερώνεται. Είναι η ίδια ορμόνη που βοηθά τις νέες μητέρες στον δεσμό με τα μωρά τους.

Χασμουρητό

Το χασμουρητό είναι μεταδοτικό. Αλλά ξέρατε ότι αυτή η παρόρμηση δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους; Τα σκυλιά, επειδή έχουν εκτραφεί για να διαβάζουν τους ανθρώπους, χασμουριούνται όταν χασμουριέται αυτός που αγαπούν. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι αντηχούν στο χασμουρητό του άλλου, είναι επειδή δείχνουν κατανόηση, όπως πόνους συμπάθειας. Είναι αδύνατο να διαπιστωθεί αν τα σκυλιά είναι με κατανόηση, αλλά είναι πιθανό ότι ένας σκύλος χασμουριέται την ίδια στιγμή που το κάνει ένας άνθρωπος, επειδή ο σκύλος είναι συνδεδεμένος με αυτό το άτομο. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι σκύλοι ήταν πιο πιθανό να χασμουρηθούν όταν χασμουρήθηκε ο ιδιοκτήτης τους, σε αντίθεση με έναν ξένο.

Κλίνει προς σε σας

Μερικές φορές, ένας σκύλος θα κλίνει σε έναν άνθρωπο, γιατί είναι ανήσυχος, θέλει να κάνει κάτι, ή να τον πάει κάπου. Αλλά, όταν κλίνει προς το μέρος του, είναι επίσης ένα σύμβολο της αγάπης. Ακόμη και αν ο σκύλος σας ακουμπά από καθαρή νευρικότητα, ο ίδιος εξακολουθεί να το κάνει επειδή σκέφτεται κάποιον που μπορεί να τον προστατεύσει και να τον κρατήσει ασφαλή.

Αγκαλιά μαζί σας

Μερικές φορές το σκυλί σας μπορεί να χρειαστεί μια αγκαλιά αμέσως μετά από ένα γεύμα, αλλά προσέξτε πώς αντιδρά το πρωί και το βράδυ. Αν αυτός είναι μαζί σας μετά από ένα από αυτά τα γεύματα, τότε υπάρχει σίγουρα αγάπη.

Ανυψώνει τα φρύδια του

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαβάσουμε ένα σκυλί από τον τρόπο που κινεί την ουρά του, αλλά οι εκφράσεις του προσώπου του είναι ένα πολύ πιο ισχυρό δείγμα. Τα σκυλιά αν παρατηρήσετε όταν βλέπουνε τα αφεντικά τους, αμέσως τα φρύδια τους (κυρίως αριστερά τους) παίρνουν μια κλίση, και όταν βλέπουν έναν άγνωστο υπάρχει πολύ λιγότερη κίνηση στο πρόσωπό τους, εκτός από την κίνηση του δεξί φρυδιού.

Όταν φεύγετε σας παρακολουθεί με ηρεμία

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ένας σκύλος πανικοβάλλεται όταν τον αφήσουν, αυτό είναι ένα σημάδι αγάπης. Αν πανικοβάλλεται ο σκύλος σας όταν φεύγετε, είναι περισσότερο ένα σημάδι ότι έχουν άγχος αποχωρισμού από αυτό που αγαπάνε. Εάν ένα σκυλί πηγαίνει στο κρεβάτι του και αποδέχεται τον αποχωρισμό σας, δηλαδή ότι είναι ήρεμος όταν φεύγετε, αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας αγαπά και σας εμπιστεύεται όντας σίγουρος ότι θα επιστρέψετε.

Σας «κάνει χαρούλες» όταν επιστρέψετε

Αυτή είναι η αγάπη στην πραγματική της μορφή, η χαρά που εισπράττετε όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Ο πιο γλυκός τρόπος που αποδεικνύει την αγάπη του για σας.

Κοιμάται όπου και σεις

Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβετε αν ο σκύλος σας αγαπά είναι ότι σας παρακολουθεί που θα κοιμηθείτε και θα έρθει μαζί με σας και αυτό.

Τα σκυλιά μπορούν πραγματικά να αισθανθούν την αγάπη που τους δίνετε και ανταποδίδουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Δεν υπάρχει τίποτε ομορφότερο από την εικόνα ενός σκυλιού που κάνει χαρές. Αγαπήστε τα σκυλιά σας με το παραπάνω, γιατί το αξίζουν και δεν έχουν κανέναν άλλον παρά μόνο εσάς. Μην αμφισβητήσετε ποτέ την αγάπη τους για σας, γιατί μας την δείχνουν με τον δικό τους γλυκό τρόπο.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr