Πώς ο κορονοϊός τονώνει την αλληλεγγύη στον πλανήτη

Συντάκτης: Flowmagazine

Η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες ώρες. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, όμως, είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι. Έτσι, η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ώθησε κάποια εστιατόρια και αξιοθέατα να δωρίσουν το φαγητό που περισσεύει.

Όπως συνέβη στη χώρα μας, έτσι και παγκοσμίως, ο κορονοϊός έκλεισε πολλά κέντρα εστίασης, όπως καφέ και εστιατόρια κ.ο.κ. Πολλά, όμως, από αυτά βοηθούν την κοινότητα δωρίζοντας φαγητό, που –ειδικά αυτές τις ώρες– για κάποιος είναι ακόμη πιο πολύτιμο.

Στη Γαλλία, οι ιδιοκτήτες του Paris Bistro δώρισαν αγαθά αξίας χιλιάδων ευρώ σε υπαλλήλους και πελάτες πριν την καραντίνα, ενώ ο σεφ Χοσέ Αντρές μετέτρεψε εστιατόριά του σε κοινωνική κουζίνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία προσφέρει τρίμηνη δωρεάν ψυχιατρική υποστήριξη


Η Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι όσο παραμένει κλειστή, θα δωρίσει τα τρόφιμα που περίσσεψαν στην τοπική μονάδα Second Harvest Food Bank, ενώ η Quality Branded Food Group της Νέας Υόρκης με τα πολυτελή εστιατόρια θα δωρίσει επίσης τρόφιμα στη φιλανθρωπική οργάνωση City Harvest.

Μέσα στο γκρίζο των καιρών, λοιπόν, φαίνεται ότι η ανθρωπιά παραμένει, τουλάχιστον σε ένα σεβαστό ποσοστό. Η αλληλεγγύη φέρνει τον κόσμο πιο κοντά!

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…