Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας 5-6 φορές την ημέρα

Συντάκτης: Flowmagazine

Αν ο στόχος σας είναι το αδυνάτισμα, οι ειδικοί μάς αποκαλύπτουν τα πέντε απλά βήματα για να καταφέρετε να χάσετε βάρος τρώγοντας πέντε – έξι φορές την ημέρα.

Η απώλεια βάρους προέρχεται από τη διαχείριση της εξίσωσης των θερμίδων που καταναλώνετε και των θερμίδων που «καίτε». Εάν υποθέσουμε ότι καταναλώνει κάποιος 3.500 θερμίδες ημερησίως, το έλλειμα 500 θερμίδων την ημέρα θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους κατά ένα κιλό την εβδομάδα. Η κατανάλωση συχνών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθά στον έλεγχο της όρεξής σας, αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής κατά τις ώρες των γευμάτων και μπορεί να διατηρήσει τον μεταβολισμό σας ενεργό όλη την ημέρα.

Πώς χάνουμε βάρος τρώγοντας

Τα βήματα των ειδικών για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Βήμα 1

Τρώμε κάθε τρεις ώρες. Μια ιδανική μέρα φαγητού θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό.

Βήμα 2

Τρώμε αργά. Η κατανάλωση πέντε έως έξι μικρών γευμάτων κάθε μέρα σας βοηθά να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής κατά τις ώρες των γευμάτων. Όταν πλησιάζετε το τραπέζι με αδημονία, αρχίζετε να τρώτε αλόγιστα, κάτι που οδηγεί σε υπερφαγία. Το σώμα σας χρειάζεται περίπου είκοσι λεπτά για να δώσει σήμα στον εγκέφαλο ότι είστε χορτάτοι.

Βήμα 3

Εξασκηθείτε στον έλεγχο των μερίδων. Το στομάχι σας λέγεται ότι έχει το μέγεθος μιας γροθιάς και το μέγεθος της μερίδας θα πρέπει να είναι περίπου το μέγεθος της παλάμης σας. Βέβαια οι μερίδες  και οι ποσότητες μπορούν να μεταβληθούν αναλόγως της φυσικής  δραστηριότητας.

Βήμα 4

Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Κάθε γεύμα πρέπει να αποτελείται από άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και καλά λιπαρά, ενώ τα σνακ πρέπει να είναι μικρότερες μερίδες και κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Βήμα 5

Περιορίστε το έκτο σας γεύμα. Πρόκειται για το επιδόρπιο, οπότε θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να το περιορίσετε, καταναλώνοντάς το μόνο λίγες φορές την εβδομάδα. Αυτό θα πρέπει να θεωρείται απόλαυση και όχι δικαιολογία για υπερφαγία.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…