Πώς να βάλεις την αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η αισιοδοξία είναι στάση ζωής. Είναι ένα χαρακτηριστικό που αλλάζει το πώς βλέπεις τα πράγματα, τη ζωή και τους ανθρώπους. Σε καθημερινή βάση. Αλλάζει την προοπτική σου για το τώρα και το μέλλον.

Η αισιοδοξία είναι μια έμφυτη, αλλά και επίκτητη ικανότητα. Μπορεί κάποιος να την καλλιεργήσει κάνοντας μικρές πράξεις που δίνουν νότα αισιοδοξίας στη ζωή. Μια τέτοια είναι το να κρατάς ημερολόγιο αισιοδοξίας. Το ιδανικό γι’ αυτό το σκοπό είναι το «Ημερολόγιο Αισιοδοξίας 2019» της Σμαρούλας Παντελή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Σε αυτό μπορείς να καταγράφεις όλα τα θετικά γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην ημέρα σου. Έτσι θα συγκεντρώσεις 365 αισιόδοξες καταγραφές της ζωής, που μπορούν να σου χαρίσουν και όμορφες αναμνήσεις στο μέλλον. Μπορείς να κάνεις συλλογή τέτοιων ημερολογίων και να τα ξεφυλλίσεις σε μελλοντικά χρόνια για να θυμάσαι πόσα όμορφα γεγονότα έζησες π.χ. το 2019.

Πώς να βάλεις την αισιοδοξία στην καθημερινότητά σου

Είναι σημαντικό να τα καταγράφεις καθημερινά, γιατί η μνήμη μας είναι ελάχιστα αξιόπιστη. Συνήθως μάς «παίζει παιχνίδια» σβήνοντας ολόκληρα γεγονότα από τη μνήμη μας. Ειδικά αν είμαστε σε κατάσταση στρες ή θλίψης, η μνήμη λειτουργεί τελείως στρεβλά και με αρνητικό τρόπο, κάνοντάς μας να θυμόμαστε μόνο τα αρνητικά γεγονότα που ταιριάζουν με αυτό που ήδη βιώνουμε. Όταν όμως κρατάμε ημερολόγιο αισιοδοξίας «αναγκαζόμαστε» να δώσουμε προσοχή σε οτιδήποτε όμορφο συμβαίνει, ώστε να έχουμε να καταγράψουμε τα νέα μας στο τέλος της ημέρας.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιοδοξία. Μονοπάτι προς την ευτυχία

______________________

Αν το κάνετε πιστά κάθε μέρα, θα δείτε ότι μπορεί να σας γίνει αγαπημένη συνήθεια που θα την προσμένετε κάθε βράδυ. Θα σας δίνει χαρά για κάθε μέρα που γεμίσατε το ημερολόγιο, αλλά και αισιοδοξία για την αυριανή μέρα, για να δείτε τι όμορφο θα σας φέρει.

Δώστε προσοχή λοιπόν στην κάθε μέρα σας, εστιάζοντας σε ό,τι θετικό αυτή φέρει. Κατ’ αρχήν και μόνο που ξημερώνει η μέρα για κάθε έναν από εμάς, αυτό από μόνο του είναι θετικό γεγονός και αισιόδοξο. Σημαίνει ότι η ζωή συνεχίζεται…

Για άλλη μια μέρα…

Ας τη χαρούμε λοιπόν και ας την τιμήσουμε κρατώντας ό,τι αξίζει στο Ημερολόγιο Αισιοδοξίας μας.

Ευχές για ένα αισιόδοξο, καλότυχο, δημιουργικό και χαρούμενο 2019!!!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…