Πώς να συνδυάσετε το μακιγιάζ με τα ρούχα

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Πώς να συνδυάσετε το μακιγιάζ με τα ρούχαΜπορούμε να αναδείξουμε ένα τέλειο σύνολο κάνοντας το κατάλληλο μακιγιάζ. Ή αντίστροφα μπορούμε να καταστρέψουμε ένα υπέροχο σύνολο κάνοντας λάθος επιλογές μακιγιάζ. Θέλετε να μάθετε πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Δημιουργούμε αντιθέσεις

Δεν βάζουμε ποτέ τα ίδια χρώματα στα ρούχα και στο μακιγιάζ. Αυτό που λένε πολλές κοπέλες ότι βάζοντας μια μπλε ή πράσινη μπλούζα πρέπει να βάλουν αντίστοιχα μπλε ή πράσινη σκιά είναι λάθος. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργεί «τρύπα» στο μακιγιάζ δηλαδή δεν δημιουργεί αντίθεση.

Η αντίθεση χρωμάτων είναι που αναδεικνύει το ρούχο και το μακιγιάζ.

Προτάσεις συνδυασμών

Μπορούμε να συνδυάσουμε μια μπλε μπλούζα με μια ανοιχτόχρωμη σκιά, π.χ. ροζ ή μπεζ. Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα της επιδερμίδας για να καταλήξουμε στο κατάλληλο χρώμα σκιάς. Σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες μπορούμε να παίξουμε με ανοιχτόχρωμες σκιές ενώ σε πιο σκούρες επιδερμίδες μπορούμε να βάλουμε μπεζ μπρονζέ ή καφέ σκιές.

Φορώντας μόνο το κραγιόν

Λόγω καλοκαιριού ένας τρόπος να αναδείξουμε το ρούχο μας είναι να φορέσουμε ένα έντονο κραγιόν, π.χ. κοραλλί, ροζ, κόκκινο και να έχουμε τα μάτια πολύ ελαφριά βαμμένα.

Μην μπαίνετε σε σκέψεις πως να συνδυάσετε τα ρούχα με το μακιγιάζ. Επιλέξτε το ρούχο που σας εκφράζει και αφήστε το μακιγιάζ να συμπληρώσει τέλεια το σύνολο. Τώρα ξέρετε τα μυστικά.

Καλό καλοκαίρι!

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…