Πως να σταματήσετε την εφίδρωση του μακιγιάζ το καλοκαίρι και συμβουλές προστασίας του δέρματος

Συντάκτης: Γεωργία Λευκοφρύδη

Πως θα μείνει το μακιγιάζ περισσότερο το καλοκαίρι και άλλες συμβουλές περιποίησης.

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ, είναι συνώνυμο με τις λέξεις: γυαλάδα, λάμψη και φωτεινότητα. 

Δυστυχώς όμως και με τις λέξεις: υγρασία, μουντζούρωμα. Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει, βρήκαμε μια λίστα από τον διάσημο μακιγιερ Νειλ Γιανγκ, ο οποίος θα μας δώσει κάποιες συμβουλές για το πως θα πετύχουμε το τέλειο μακιγιάζ για το καλοκαίρι, το οποίο προσφέρει διάρκεια και είναι εγγυημένο ότι θα κρατήσει 100% 

Γιατί, σίγουρα ψάχνουμε κάτι περισσότερο από ένα πασάλειμμα. 

Πως θα κάνουμε το μακιγιάζ να κρατήσει περισσότερο; 

Όταν ο καιρός είναι ζεστός και έχει υγρασία το να βάλεις μακιγιάζ και ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί δοκιμασία. Η συμβουλή λοιπόν του Νειλ είναι η εξής: 

Ενυδατώστε το δέρμα σας με ένα τζέλ ενυδάτωσης, ώστε να αποφευχθεί το πασάλειμμα.  

Επίσης προτείνει να μην χρησιμοποιούμε πολλές στρώσεις μακιγιάζ.  

Το 1 μυστικό για καλύτερη διάρκεια μακιγιάζ, αλλά και χωρίς εφίδρωση είναι το εξής:  

Αν χρησιμοποιήσουμε μακιγιάζ, να φροντίσουμε να είναι σε υγρή μορφή, για καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα.  

Τονίζει oτι καλύτερα είναι να εφαρμόζουμε το μακιγιάζ με τα χέρια μας σε μικρή ποσότητα, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.  

Επίσης επισημαίνει ότι είναι απαραίτητη και η χρήση αντηλιακού για το καλοκαίρι με μεγάλο SPF για την προστασία των ακτίνων  UV.

Τι είναι ο δείκτης SPF και πως μας προστατεύει από τις ακτίνες UV 

SPF: Είναι ο παράγοντας δείκτης προστασίας από τον ήλιο. Eίναι ένα μέτρο που μας δείχνει πόση ώρα θα είμαστε προστατευμένοι από τον ήλιο. Για παράδειγμα ένα αντηλιακό με SPF 15, θα σας επιτρέψει να είστε 15’ λεπτά περισσότερο από ότι θα ήσασταν στον ήλιο χωρίς προστασία.  

Ακτίνες UV, UVA, UVB 

UV:Υπεριώδης, μια έκδοση υψηλής ενέργειας του ορατού φωτός, η οποία μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες Α και Β. 

UVA: Σκεφτείτε το Α, είναι υπεύθυνο για τη Γήρανση.  Αυτές είναι οι ακτίνες που διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, καταστρέφοντας την κυτταρική δομή και οδηγώντας σε γραμμές, μελάγχρωση και μελάνωμα. 

UVB 

Σκεφτείτε το B, είναι υπεύθυνο για το Κάψιμο. Οι ακτίνες UVB επηρεάζουν τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, προκαλώντας τόσο ηλιακό έγκαυμα όσο και καρκίνο. 

Πως να σταματήσετε την εφίδρωση του μακιγιάζ το καλοκαίρι και συμβουλές προστασίας του δέρματος

Γιατί να προτιμήσετε φυσικά αντηλιακά

Τα φυσικά αντηλιακά περιέχουν ενεργά ανόργανα συστατικά τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα στην κορυφή του δέρματος για να απομακρύνουν τις βλαβερές ακτίνες UV. Θεωρούνται καλύτερα για πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να φράξουν πόρους. 

Τι περιέχουν τα χημικά αντηλιακά  

Τα χημικά αντιηλιακά περιέχουν συστατικά τα οποία απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες και προκαλούν μια χημική αντίδραση, η οποία τελικά βλέπει τις ακτίνες UV που απελευθερώνονται από το δέρμα προτού μπορέσουν να κάνουν ζημιά.  

Μπορούν να είναι πιο λεπτές από τα φυσικά αντηλιακά, επειδή δεν χρειάζεται να καθίσουν πάνω από το δέρμα, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν και πιο άνετα να φορεθούν.  

Οι αριθμοί 

15: Το πολύ χαμηλότερο επίπεδο προστασίας SPF που συνιστάται από το NHS ή το Cancer Research UK, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Η Βρετανική Ένωση Δερματολόγων συνιστά 30. Μην σκεφτείτε ούτε καν 2 ή 4.

4: Το ελάχιστο «αστέρι» που συνιστάται για προστασία UVA κατά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από ένα άστρο σε πέντε, αν και κάποιοι μπορεί να λένε μόνο «μέτριο» ή «υψηλό». 

Είναι μπερδεμένο, αλλά μόλις μάθετε τι να αναζητήσετε, σύντομα θα πάρετε το κρέμονται από αυτό. Αναζητήστε προστασία ευρείας κλίμακας, η οποία καλύπτει τόσο UVA όσο και UVB. 

Τα Πρέπει και τα Μη του μαυρίσματος  

Ταξιδέψτε με αλόη βέρα για να απαλύνει το ηλιακό έγκαυμα. Χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα σόγιας και πανθενόλη για να ενισχύσετε την ενυδάτωση και να απαλύνει τη φλεγμονή. Να φοράτε βαμβακερά ρούχα για να επιτρέψετε στο δέρμα να αναπνεύσει.  

Περιμένετε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες μετά από οποιαδήποτε επεξεργασία δέρματος (όπως λέιζερ και φλούδες) πριν εκθέσετε το δέρμα σας στον ήλιο. 

Μην χρησιμοποιείτε ρητινοειδή ή απολεπιστικά, όπως γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ, τα οποία μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο.  

Μην φοράτε αρώματα και λάδια στον ήλιο, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία.  

Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Παγιδεύουν θερμότητα στο δέρμα και επιδεινώνουν το ηλιακό έγκαυμα.

Συντάκτης: Γεωργία Λευκοφρύδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.