Πώς να σταματήσετε να ‘μασάτε’ τα νύχια σας

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Πολλοί-ές όταν είστε νευρικοί η ακόμα και όταν βαριέστε  δαγκώνετε τα νύχια σας, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται. Πρόκειται για τέτοια συνήθεια, που και όταν έχετε μόλις φτιάξει το μανικιούρ σας, αυτό καταστρέφεται. Έτσι όχι μόνο χαλάτε τα νύχια σας, αλλά και τα χρήματα που δώσατε  για αυτό.

Αν και είναι δύσκολο να σταματήσετε αυτήν την συνήθεια, είναι δυνατόν. Παρακάτω θα δείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε  να το πετύχετε αυτό:

1. Ενυδάτωση

Ακούγεται ίσως περίεργο αλλά είναι πολύ βοηθητικό. Τα μη ενυδατωμένα χέρια τείνουν να ξεφλουδίζουν πολύ εύκολα. Για αυτό πρέπει να ενυδατώνετε τα χέρια σας τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.  Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βγαίνουν τα πετσάκια και τα νύχια θα δυναμώσουν .Έτσι δεν θα είναι εύκολο να τα δαγκώνετε.

2. Βάλτε χρώμα

Είναι ωραίο και πολύ χαλαρωτικό να κάνετε ένα μανικιούρ όταν μπορείτε.

Όταν έχω περιποιηθεί τα νύχια μου σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να πειράξω τα δάχτυλα και τα νύχια μου, μιας και θα χαλάσει το μανικιούρ και έτσι θα είναι πεταμένα λεφτά.

Μάλιστα, υπάρχουν στην αγορά διάφορα λαδάκια ειδικά για τα νύχια, τα οποία έχουν πικρή γεύση και μυρωδιά ώστε να αποφεύγετε το δάγκωμα από τα πετσάκια και τα νύχια.

3. Πρέπει να το θέλετε

Αν θέλετε κάτι μπορείτε να το κάνετε. Έτσι βάλτε αυτόν τον μικρό στόχο στην καθημερινότητά σας. Πείτε ότι θα σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας και κάντε το. Με θετικότητα και υπομονή μπορείτε να το κάνετε.

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.