Πώς να σιδερώσετε τα πουκάμισα σας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Εργένηδες αλλά και νέες νοικοκυρές δυσκολεύονται στο σιδέρωμα των πουκαμίσων. Είναι σχετικά πιο δύσκολη υπόθεση σε σχέση με τα υπόλοιπα ρούχα, που αποτελούν θέμα ρουτίνας για τους περισσότερους. Παρότι πολλοί πιστεύουν ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία το σιδέρωμα ενός πουκάμισου δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά. Σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές για να σιδερώσετε εύκολα και γρήγορα τα πουκάμισά σας.

Βρέξτε το πουκάμισο

Πριν ξεκινήσετε το σιδέρωμα βρέξτε ελαφρά το ρούχο σε όλη την επιφάνειά του. Με τον τρόπο αυτό θα είναι λείο και απαλό και κατά συνέπεια απλοποιείται η όλη διαδικασία.

Διαβάστε την ετικέτα

Τόσο στο πλύσιμο, όσο και στο σιδέρωμα οι οδηγίες που έχουν οι ετικέτες, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Κάποια ρούχα για παράδειγμα πρέπει να σιδερώνονται σε κατάλληλη θερμοκρασία ή να χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Ξεκινήστε το σίδερο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε να σιδερώνετε τα πουκάμισα. Άλλοι προτιμούν από το γιακά και άλλοι από τα μανίκια. Όποιον τρόπο και να διαλέξετε τραβήξτε με το ένα σας χέρι το ύφασμα του ρούχου και με το άλλο πιέστε και σιδερώστε. Χρησιμοποιήστε όλη την επιφάνεια του σίδερου και όχι μόνο το μπροστά μέρος καθώς έτσι θα δημιουργηθούν τσαλακώματα στο πουκάμισο.

  • Όσον αφορά στα μανίκια, άλλοι προτιμούν να τα σιδερώνουν κουμπωμένα και άλλοι όχι.
  • Για τον γιακά τεντώστε και σιδερώστε αρχικά κατά μήκος το εσωτερικό μέρος. Στη συνέχεια γυρίστε το προς τα πίσω και απλά πιέστε με το σίδερο στο κέντρο, πάνω από την ετικέτα. Το μυστικό είναι να τον κουμπώσετε και να συνεχίσετε να δουλεύετε στο υπόλοιπο ρούχο.
  • Σημαντικό σημείο είναι επίσης και οι ώμοι του πουκάμισου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γωνίες της σιδερώστρας για να διευκολύνετε το έργο σας.

Το υπόλοιπο πουκάμισο αφού τελειώσετε με αυτά τα πιο δύσκολα μέρη, είναι σαν να σιδερώνετε ένα οποιοδήποτε ρούχο.

Επιπλέον χρήσιμες συμβουλές

  • Αφού το σιδερώσετε, τοποθετήστε το σε κρεμάστρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια φορέστε το.
  • Χρησιμοποιήστε την τεχνική του τεντώματος κάθε φορά που περνάτε το σίδερο από το ρούχο. Μη φτάσετε όμως σε σημείο να το ξεχειλώσετε.
  • Εάν το σίδερό σας τοποθετείται νερό, φροντίστε να το ανανεώνετε όσο το δυνατόν συχνότερα.
  • Σε περίπτωση που έχετε χρόνο, σιδερώστε και την εσωτερική πλευρά του ρούχου. Θα δείχνει πιο κομψό και αψεγάδιαστο.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr