Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το αλάτι, τον ήλιο και το χλώριο;

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Τώρα το καλοκαίρι, η εξωτερική μας όψη χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση προκειμένου να μείνει προστατευμένη από τις υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Έχουν κι αυτά ανάγκη από ενυδάτωση και περιποίηση, μιας και αντιμετωπίζουν την ίδια «τριπλή, καλοκαιρινή απειλή». Ας δούμε πως μπορούμε να τα προφυλάξουμε από την ξηρότητα, τη θαμπάδα και το φριζαρίσμα που προκαλούν οι καλοκαιρινές συνήθειες της καθημερινότητας.

«Ασφαλίστε» την υγρασία στα μαλλιά σας

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε ένα πλατύ καπέλο, το οποίο θα προστατεύει τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Έπειτα, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν που ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Φτιάξτε μια «ασπίδα» έναντι των περιβαλλοντικών συνθηκών

Το καλοκαίρι, τα μαλλιά μας εκτίθενται στα χημικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες, αλλά και στο θαλασσινό νερό, και αυτό μπορεί να κάνει το χρώμα τους να μοιάζει θαμπό. Προτού πάτε για μπάνιο, βρέξτε εντελώς τα μαλλιά σας, και χρησιμοποιήστε ένα conditioner. Τα μαλλιά σας θα απορροφήσουν αυτό, αντί για το αλάτι ή το χλώριο.

Καταπολεμήστε το φριζάρισμα

Αν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να φριζάρουν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταπολεμήσετε την υγρασία. Με ένα έλαιο ειδικό για την τρίχα της κώμμης σας, τα μαλλιά σας θα είναι απαλά και λεία για ώρες, παρά τις καιρικές συνθήκες.

Κρύψτε τη λιπαρότητα

Αν ιδρώνετε πολύ τώρα το καλοκαίρι, τότε και τα μαλλιά σας θα είναι λιπαρά. Για να το αντιμετωπίσετε αυτό, επενδύστε σε ένα ξηρό σαμπουάν, που απορροφά την λιπαρότητα.

Ακόμα και αν νιώθετε πως τα μαλλιά σας έχουν «πληγεί» από το καλοκαίρι, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να τα βοηθήσετε να επανέλθουν και να ανακάμψουν μετά από συνθήκες ζέστης και ηλιοφάνιας. Ψάξτε για ένα καλό σαμπουάν, όπως και προϊόντα που θα ενυδατώσουν την τρίχα σας. Μην ξεχνάτε ποτέ πως το κλειδί για υγιή μαλλιά χωρίς φθορές, χειμώνα-καλοκαίρι, είναι η καλή ενυδάτωση.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…