Πώς να πιάσεις ένα αστέρι

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

“Μια φορά ήταν ένα αγόρι που αγαπούσε τ’ αστέρια πάρα πολύ… το αγόρι αποφάσισε ότι θα προσπαθούσε…” Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που εξέδωσε ο ταλαντούχος Oliver Jeffers το 2004 και έχει πάρει το βραβείο Merit- CBI Bisto Book of the Year. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το αγοράκι της ιστορίας κάθε βράδυ κοιτούσε τον ουρανό από το παράθυρό του κι ευχόταν να είχε ένα δικό του αστέρι. Ονειρευόταν πώς θα ήταν η ζωή μαζί του, τα παιχνίδια που θα έπαιζαν, τους περιπάτους που θα έκαναν… Αποφάσισε, λοιπόν, ότι θα προσπαθούσε να πιάσει μόνος του ένα αστέρι, μόνο που έπρεπε πρώτα να καταστρώσει ένα σχέδιο…

Γιατί να το διαβάσετε στα παιδιά σας 

Μια μαγική ιστορία από τον αγαπημένο συγγραφέα και εικονογράφο Oliver Jeffers, που μιλάει για το πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα. Όλες οι ιστορίες του έχουν κάτι να πουν και ένα χαμόγελο να μας δημιουργήσουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ήρωάς μας, όπως κι εμείς, θα τα καταφέρει μόνο αν επιμείνει και υπομείνει. Μόνο τότε θα πιάσει το αστέρι του. 

Είναι ένα βιβλίο-μάθημα που αξίζει να διαβαστεί καθώς μιλάει για το ότι δεν πρέπει να παρατάμε τα όνειρα μας αλλά να τα κυνηγάμε μέχρι  να τα πραγματοποιήσουμε. Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο όσο και άπιαστο να είναι. Και αν προσπαθήσεις πολύ ίσως και να τα καταφέρεις. Αν όχι, δεν πειράζει… αρκεί που προσπάθησες! Είναι προτιμότερο να απογοητευτούμε αν αποτύχουμε, παρά να μην προσπαθήσουμε και να μείνουμε με την επιθυμία. Η λιτή εικονογράφηση συνάδει με τη λιτή αλλά πλούσια σε περιεχόμενο αφήγηση.

Πόσο εύκολο είναι τελικά να πιάσεις ένα αστέρι; 

Όπως αποδεικνύεται στο βιβλίο του γνωστού παραμυθοποιού Oliver Jeffers, είναι αρκετά δύσκολο, όμως με προσπάθεια και επιμονή όλοι μπορούμε να πιάσουμε το αστέρι μας και ίσως τελικά να βρίσκεται πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε!

Ο Oliver Jeffers μας προτρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας όσο τρελά και αν είναι. Εσείς κυνηγάτε τα όνειρά σας;

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…