Πώς να περιποιηθείτε τα κουρασμένα και ταλαιπωρημένα πόδια

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Η άμεση ξεκούραση των ποδιών δεν σημαίνει ότι βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας αλλά το ότι τους παρέχετε ειδική φροντίδα. Εάν έχετε κουρασμένα πόδια δείτε τι μπορεί να τα ξεκουράσει αμέσως.

Σας στηρίζουν και δέχονται όλο το βάρος σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άμεση ξεκούραση των ποδιών δεν σημαίνει ότι βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος μιας κουραστικής μέρας αλλά το ότι τους παρέχετε ειδική φροντίδα. Εάν έχετε κουρασμένα πόδια δείτε τι μπορεί να τα ξεκουράσει αμέσως.

Ποδόλουτρο 

Το ποδόλουτρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακουφίσουμε τις καταπονημένες μας πατούσες μετά από μία απαιτητική μέρα στην δουλειά. Βάζουμε χλιαρό νερό σε μία λεκάνη, προσθέτοντας αιθέρια έλαια με την αγαπημένη μας μυρωδιά. Στη συνέχεια βυθίζουμε τα πόδια μας στο νερό και χαλαρώνουμε για 20 περίπου λεπτά, προσφέροντάς τους την καθημερινή ενυδάτωση που χρειάζονται.

Μασάζ 

Αγοράστε ένα ρολό αφρού ή τυλίξτε ρολό μία πετσέτα και κυλήστε τα πέλματα και τις γάμπες πάνω τους για να τα ανακουφίσετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ με μία κρέμα, με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις για να τα ξεκουράσετε αμέσως. 

Πίλινγκ 

Συνδυάστε το ποδόλουτρο με την φροντίδα ενός ιδιαίτερου και ευαίσθητου σημείου, το οποίο δεν είναι άλλο από τις φτέρνες. Με μία ελαφρόπετρα τρίβουμε απαλά τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται συχνά, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον έντονο πόνο που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα. Μπορείτε να προτιμήσετε και ένα φυσικό πίλινγκ που παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, μόνο με ελαιόλαδο και ζάχαρη. Αναμιγνύοντας τα δυο αυτά υλικά σε ίσες ποσότητες, δημιουργούμε το μείγμα για την καθημερινή περιποίηση ποδιών με πίλινγκ.

Ενυδάτωση 

Εξίσου βασικό για την απόκτηση και διατήρηση όμορφων ποδιών είναι η τακτική ενυδάτωσή τους. Τα πόδια σας ενυδατώνονται σαφώς με το να πίνετε σε καθημερινή βάση επαρκή ποσότητα υγρών. Οι ειδικοί συνιστούν 8 ποτήρια νερό ανά ημέρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε κάποια ενυδατική λοσιόν. Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προμηθευτείτε μία ενυδατική λοσιόν με βιταμίνη Ε, την οποία και θα αλείφετε πάντοτε από το κάτω μέρος των ποδιών σας με κατεύθυνση προς τα πάνω. Βέβαια, και μια απλή ενυδατική κρέμα ή λοσιόν σώματος κάνει μια χαρά τη δουλειά της. 

Περπατήστε ξυπόλητοι 

Μισή ώρα αρκεί για να τα ξεκουράζετε. Εάν κάνετε καθιστική εργασία φροντίστε να σηκώνεστε και να περπατάτε, όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επισκεφθείτε έναν ποδολόγο 

Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα το πόδι και τις ανάγκες του από τον ειδικό ποδολόγο. Η εξειδικευμένη περιποίηση ποδιών απαντά στις καθημερινές μας ανάγκες για φροντίδα και καλλωπισμό των άκρων. 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.