Πώς να περιποιηθείτε το δέρμα με ακμή

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Μπορεί τα χρόνια της εφηβείας να έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τους περισσότερους από εμάς, όμως η ακμή είναι ένα κατάλοιπο εκείνης της μαγικής εποχής που μάλλον, χρόνια δεν κοιτά.  Στην πραγματικότητα, ο ενήλικος πληθυσμός που παρουσιάζει λιπαρή επιδερμίδα και ενοχλητικά κόκκινα σημάδια στο πρόσωπο ή το σώμα, είναι αρκετά υψηλός και στην πλειοψηφία του νεαρές γυναίκες κοντά στην ηλικία των τριάντα. Πώς λοιπόν μπορούμε να περιποιηθούμε το δέρμα με συμπτώματα ακμής ώστε να νιώθουμε όμορφες και λαμπερές; Ακολουθούν μερικές συμβουλές, από την Ακαδημία Δερματολόγων, που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

  • Καθαρίστε απαλά το πρόσωπό σας μία έως δυο φορές την ημέρα με απαλό καθαριστικό δέρματος και χλιαρό νερό. Το υπερβολικό πλύσιμο, αντίθετα, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να χειροτερέψει την ακμή. Έτσι, πρέπει να τηρηθεί μία ισορροπία.
  • Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, τότε χρειάζεται να τα λούζετε καθημερινά ώστε να εμποδίζετε τη λιπαρότητα να φτάνει στο δέρμα του προσώπου.
  • Αν και οι τροφές δεν θεωρείται πως προκαλούν ακμή σε ορισμένους ανθρώπους, σε άλλους μπορεί να χειροτερέψουν την πάθηση. Αν γνωρίζετε ποιες τροφές μπορούν να επιβαρύνουν την ακμή σας, προσπαθήστε να τις αποφύγετε.
  • Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο και κυρίως τα προϊόντα μακιγιάζ, πρέπει να είναι απαλλαγμένα από έλαια. Επιλέξτε καλλυντικά με βάση το νερό.
  • Να αποφεύγετε να ακουμπούν το δέρμα σας προϊόντα για τα μαλλιά, όπως σπρέι ή τζελ.
  • Αν έχετε ακμή, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Αυτός μπορεί να σας συστήσει μια αγωγή ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…