Πώς να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε τρία έπιπλα…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Αγοράστε δυο-τρεις παλέτες, εξοπλιστείτε με φαντασία και αποκτήστε νέα έπιπλα χωρίς περιττά έξοδα! Οι χειροποίητες κατασκευές πρωταγωνιστούν εν μέσω κρίσης και οι ιδέες DIY για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα δεν έχουν τελειωμό. Παρακάτω θα βρείτε τρεις τεχνικές για να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε θήκη για ποτά, καναπέ και κρεμάστρα σχεδόν ανέξοδα και εντελώς μοντέρνα.

Πώς να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε τρία έπιπλα…Μετατρέψτε την παλέτα σε μια «θήκη» για κρασιά

Εάν είστε λάτρεις του κρασιού ή του ποτού, αγοράστε μια ξύλινη παλέτα και μετατρέψτε την… σε ένα ανθεκτικό ράφι για κρασιά.

Χρειάζεστε: 1 ή 2 παλέτες, μια μεζούρα, καρφιά και σφυρί, βερνίκι και πινέλο, σέγα ή πριόνι

1ο Βήμα: Αγοράστε μια ή δυο παλέτες στο ιδανικό μέγεθος για το χώρο του σαλονιού σας. Στη συνέχεια, βγάλτε τις σανίδες από τη μια μεριά της παλέτας και καρφώστε τις πάλι, αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τις μπροστινές.

2ο Βήμα: Οι περισσότερες παλέτες μπορούν να «φιλοξενήσουν» τέσσερα με πέντε μπουκάλια. Αποφασίστε ποια θα είναι τα κενά ανάμεσα στα μπουκάλια και σχεδιάστε ημικύκλια με ένα στυλό, τοποθετώντας τα 2/3 ενός ποτηριού πάνω στην παλέτα. Προχωρήστε με αυτή τη διαδικασία και στις δυο πλευρές της παλέτας, ώστε όταν κοπούν τα ημικύκλια, οι τρύπες να είναι η μια πίσω από την άλλη.

3ο Βήμα: Φορέστε γυαλιά ασφαλείας, ώστε να προστατεύσετε τα μάτια σας από τα πριονίδια και κόψτε τα ημικύκλια με ένα πριόνι ή καλύτερα με μια σέγα. Στη συνέχεια, προαιρετικά πάρτε ένα φλόγιστρο και κάψτε για δευτερόλεπτα το ξύλο μέχρι να πάρει μια μαύρη και πεπαλαιωμένη όψη.

4ο Βήμα: Τέλος, πάρτε ένα ειδικό βερνίκι από ένα κατάστημα με χρώματα και περάστε την παλέτα με ένα πινέλο, ώστε να προστατέψετε το έπιπλο από την υγρασία, τη μούχλα, το σάπισμα και τα έντομα. Μόλις στεγνώσει, ακουμπήστε το έπιπλο σε ένα κενό τοίχο και βάλτε μέσα τα κρασιά και τα ποτά σας.

Πώς να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε τρία έπιπλα…Αποκτήστε έναν μοντέρνο καναπέ με 4 παλέτες

Ο καναπές των ονείρων σας εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι σας και χαρίζει έναν πιο εναλλακτικό τόνο στο σαλόνι σας! Δοκιμάστε το και θα αποκτήσετε έναν φτηνό και ιδιαίτερο καναπέ…

Χρειάζεστε: 4 μεγάλες ξύλινες παλέτες, 1 χοντρή ξύλινη βάση, 3-4 μαξιλάρες

Βήμα 1ο: Περάστε τις παλέτες με ένα βερνίκι ξυλοπροστασίας και στη συνέχεια, βάψτε τις στο χρώμα της επιλογής σας.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, αφήστε τις παλέτες εκεί που θα τοποθετήσετε τον καναπέ. Στοιχίστε τις δυο παλέτες κολλητά, περάστε τις με μια δυνατή κόλλα για ξύλο (προαιρετικά) και από πάνω ακουμπήστε τη χοντρή ξύλινη βάση.

Βήμα 3ο: Μετά προσθέστε από πάνω το στρώμα ή τις μαξιλάρες και ένα κάλυμμα… και θα έχετε τον πιο μοντέρνο καναπέ της αγοράς!

Πώς να μετατρέψετε μια ξύλινη παλέτα σε τρία έπιπλα…Φτιάξτε μια πρωτότυπη χρωματιστή κρεμάστρα

Εάν θέλετε να τακτοποιείτε τα πράγματά σας, όπως είναι τα φουλάρια, τα μπουφάν και οι ομπρέλες, μη διστάσετε να φτιάξετε μια χρωματιστή κρεμάστρα με μόλις μια παλέτα.

Χρειάζεστε: χρώμα για ξύλο, μεταλλικούς γάντζους, αντισκοριακό και λούστρο, σφυρί και καρφιά

Βήμα 1ο: Αφαιρέστε τα κομμάτια της παλέτας που δεν χρειάζεστε με ένα λοστό, κυρίως από την πίσω μεριά, ώστε να ελαττωθεί το βάρος της. Εάν διαθέτει ξύλινες ακίδες, λειάνετέ την.

Βήμα 2ο: Περάστε την παλέτα με αντισκοριακό και στη συνέχεια, βάψτε την με το χρώμα της επιλογής σας. Στο τέλος, μην ξεχάσετε το λούστρο. Όταν στεγνώσει το χρώμα, κάντε όσες τρύπες ανάλογα με τους γάντζους τις βίδες του γάντζου.

Βήμα 3ο: Καρφώστε την παλέτα στον τοίχο και κρεμάστε τα μπουφάν σας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.