Πώς να ξανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας με φυσικούς τρόπους

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Αν σκέφτεστε να φωτίσετε λιγάκι τα μαλλιά σας χαρίζοντάς τους ένα πιο ανοιχτό χρώμα και να ανανεώσετε την εμφάνισή σας, τότε ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω φυσικούς τρόπους για να το πετύχετε, χωρίς να ταλαιπωρήσετε καθόλου τα μαλλιά σας.

Ιδού πώς θα πετύχετε ένα υπέροχο φυσικό ξάνοιγμα στα μαλλιά σας φέτος το καλοκαίρι:

Χαμομήλι

Βράστε λίγο νερό και, στη συνέχεια, βουτήξτε ένα φακελάκι με χαμομήλι και αφήστε το για 10′. Αφού το ρόφημα κρυώσει, ρίξτε το πάνω σε φρεσκολουσμένα μαλλιά και αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για το καλοκαίρι, μπορείτε να βάλετε το ίδιο ρόφημα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι και να ψεκάζετε τα μαλλιά σας πριν πάτε στην παραλία. Σύντομα, θα αποκτήσουν μια χρυσή απόχρωση.

Λεμόνι 

Αναμείξτε δύο κ.σ. λεμόνι σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και απλώστε το στα μαλλιά σας σαν μάσκα. Έπειτα, καθίστε στον ήλιο και αφήστε τη “μαγική συνταγή” να δουλέψει. Ένας ακόμα ιδανικός συνδυασμός που κάνει δουλειά είναι ένα φλιτζάνι κρύο χαμομήλι με λίγο λεμόνι.

Κανέλα 

Ανακατέψτε ένα κ.γ. κανέλα σε λίγο νερό, μέχρι να δημιουργήσετε μια πάστα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το conditioner σας και, έπειτα, απλώστε το μείγμα με την κανέλα κατά μήκος των μαλλιών σας. Φόρεσε ένα σκουφί για το ντους και αφήστε το μείγμα να δράσει για έξι ώρες. Η κανέλα θεωρείται, γενικότερα, ένα υλικό που κάνει θαύματα!

Βότκα 

Η βότκα, πέρα από τη χρήση της στο αγαπημένο σας κοκτέιλ, μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να ξανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Αναμείξτε ένα μέρος βότκα με δύο μέρη σόδας και, στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι. Εάν θέλετε το μείγμα να βγει έξτρα δυνατό, τότε μπορείτε κάλλιστα να διπλασιάσετε τις ποσότητες. Οι μπλε τόνοι της βότκας, σε συνδυασμό με το οινόπνευμα που εμπεριέχει, υπόσχονται να χαρίσουν στα μαλλιά σας ανοιχτές ανταύγειες.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.