Πώς να κρατάτε τα έντομα μακριά από τον κήπο με φυσικό τρόπο

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Τα παράσιτα μπορούν να εισβάλλουν, να καταστρέψουν και να ενοχλήσουν τόσο τον κήπο όσο και τον κηπουρό. Μπορεί τα σφάλματα να είναι αναπόφευκτα στον κήπο σας, αλλά δεν χρειάζεστε επιβλαβείς χημικές ουσίες για να απομακρύνετε τα έντομα. Πολλές δοκιμασμένες και αληθινές οργανικές λύσεις μπορούν να απομακρύνουν τα παράσιτα, χωρίς τα τοξικά υπολείμματα χημικών παρασιτοκτόνων, τα οποία μπορούν να διαρρεύσουν στο έδαφος και να μολύνουν τα υπόγεια ύδατα. Δοκιμάστε αυτές τις οργανικές μεθόδους για να κρατήσετε τα συνήθη παράσιτα έξω από τον κήπο σας με ασφάλεια και φυσικά.

Φυσικό σαπούνι εντομοκτόνου

Το σαπούνι σε αυτή τη συνταγή εισέρχεται στο δέρμα του εντόμου, προκαλώντας αφυδάτωση και στη συνέχεια εξόντωση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα μαλακά έντομα. Ανακατέψτε όχι περισσότερο από 1 με 2 κουταλιές υγρό σαπούνι (χρησιμοποιήστε ένα βιοαποικοδομήσιμο υγρό σαπούνι με βάση το φυτό) και ένα 1 κιλό νερό. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα παράσιτα όπως απαιτείται.

Ψεκασμός με μπαχαρικά

Συγκεντρώστε μερικές έντονες αρωματικές ρίζες και μπαχαρικά όπως καγιέν, χρένο, τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμύδια, μέντα, ραβέντι και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Βράστε τα με αρκετό νερό για να τα καλύψετε και αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα. Ρίξτε το υγρό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με κάποιο σαπούνι φυσικού εντομοκτόνου. Αυτό θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες, εκτός εάν έχει παγώσει.

Σκόρδα Παραλλαγή: Αντί να χρησιμοποιήσετε όλα τα άλλα βότανα που αναφέρονται παραπάνω, απλά χρησιμοποιήστε 1-2 σκελίδες σκόρδου.

Σπρέι καφεΐνης

Συγκεντρώστε ένα ή όλα από τα ακόλουθα βότανα: θυμάρι, λεβάντα, μαγιοβότανο και αρτεμισία. Ανακατέψτε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι από αυτό το μείγμα βοτάνων με 2 κουταλιές της σούπας καφέ και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το να κάτσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το τοποθετήσετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Άλλοι μέθοδοι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία του κήπου σας, είναι να αναπτυχθούν υγιή φυτά που είναι απαλλαγμένα από ασθένεια. Τα αδύνατα φυτά δημιουργούν εύκολο στόχο και ενώ τα υγιή φυτά δεν είναι ανυπεράσπιστα, οι βλάβες που προκαλούνται από τα παράσιτα θα είναι λιγότερο παρεμβατικές. Επομένως, να είστε επιμελής όσον αφορά την επιθεώρηση των φύλλων για αποχρωματισμό ή ζημιά. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό με την αφαίρεση κεφαλών, το τσίμπημα ή την αφαίρεση ολόκληρων φυτών που νοσούν. Ρίξτε νερό στα φυτά σας έτσι τα προστατεύετε από τον υποσιτισμό συμπληρώνοντας τα θρεπτικά συστατικά τους μέσω οργανικών λιπασμάτων.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr