Πώς να κλείσεις τις διακοπές τελευταίας στιγμής

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Οι καυτές θερμοκρασίες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους αλλά εσείς ξεμείνατε στην πόλη χωρίς κάποιο πλάνο για τις διακοπές;  Μία ξαφνική άδεια, ένα αναπάντεχο μπόνους ή απλή ανθρώπινη απρονοησία, μπορεί να σας ανάγκασε να ξοδέψετε τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού στον καύσωνα και το καυσαέριο, αλλά ακόμη κι αν φαίνεται απίθανο να κλείσετε διακοπές, σε φυσιολογικές τιμές, τέτοια εποχή υπάρχει λύση.

Μην αγχώνεστε λοιπόν. Οργανωθείτε και ακολουθήστε ορισμένα απλά βήματα για να κλείσετε τις φετινές σας διακοπές ακόμη και μερικές μέρες πριν φύγετε:

Κλείστε τα εισιτήρια σας

Αν το επιτρέπει ο προορισμός σας καλό θα ήταν να επιλέξετε το ταξίδι με πλοίο, αντί για αεροπλάνο. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια συνήθως δεν αλλάζουν με τις ημερομηνίες, αντίθετα με τα αεροπορικά, τα οποία ακόμη και διπλασιάζονται λόγω κρατήσεων τελευταίας στιγμής. Κλείστε τα εισιτήρια σας μέσω ιντερνέτ και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρείτε κάποια συμφέρουσα προσφορά. Πλέον υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες ιστοσελίδες που παρουσιάζουν τιμές από διάφορες εταιρίες και μπορείτε εύκολα να τις εμπιστευτείτε.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξιδεύοντας με χειραποσκευή

______________________

Επιλέξτε τον προορισμό σας

Πρέπει να θυμάστε ότι κλείνετε τις διακοπές σας τελευταία στιγμή. Αυτό σας «απαγορεύει» να είστε επιλεκτικοί. Πιθανότατα υπάρχουν πολλοί προορισμοί που θα ήθελες να επισκεφτείς αλλά προσπάθησε να κρατήσεις ανοιχτό μυαλό για κάποιους προορισμούς που μπορεί να μην είχες σκεφτεί, αλλά θα έχουν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα. Το να μην περιορίσεις τον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι θα καταλήξετε σε έναν προορισμό που δεν θα απολαύσετε, απλά θα βγείτε από τους καθιερωμένες επιλογές που επιλέγουν οι περισσότεροι για τις διακοπές τους και ίσως να περάσετε ανέλπιστα καλά.

Βρείτε ξενοδοχείο

Είναι λογικό για τα περισσότερα ξενοδοχεία αυτή την εποχή να εμφανίζουν την ένδειξη  booked. Αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο σημείο των διακοπών της τελευταίας στιγμής. Αν επιμένετε σε κάποιο ξενοδοχείο η ελπίδα σας είναι τελευταίες ακυρώσεις ή ξενοδοχεία με μικρότερη ζήτηση π.χ. εκτός πόλης. Οι σελίδες στο διαδίκτυο έχουν σε γενικές γραμμές κάποια καθυστέρηση στην ενημέρωση για την διαθεσιμότητα. Θα σας πρότεινα να καλέσετε προσωπικά στα ξενοδοχεία ώστε να ενημερωθείτε για τυχόν διαθέσιμα δωμάτια. Μία καλή εναλλακτική είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία συνήθως είναι σε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, προσφέροντας, σχεδόν, την ίδια άνεση με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Πώς να κλείσεις τις διακοπές τελευταίας στιγμής

Για τη διαμονή σας εκεί

Όπως είναι φυσικό, όταν έχετε έναν μήνα διαθέσιμο να ετοιμαστείτε για το ταξίδι σας, προλαβαίνετε να πληροφορηθείτε και να οργανώσετε την διαμονή σας. Μαθαίνετε αξιοθέατα, προορισμούς, τοπικό φαγητό, παραλίες, τοπικούς προορισμούς κλπ. Εφόσον δεν σας προσφέρεται το χρονικό περιθώριο για να το ψάξετε σε βάθος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε εν μέρει από το ιντερνέτ και να πάρετε μαζί σας έναν ταξιδιωτικό οδηγό που θα σας βοηθήσει να μην χάσετε κάτι από την εμπειρία σας στην χώρα. Αλλά και με την άφιξή σας μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από το ξενοδοχείο σας ή τους κατοίκους.

Η ετοιμασία

Διακοπές τελευταίας στιγμής σημαίνει ότι ίσως να έχετε μόνο μερικές ημέρες στην διάθεσή σας για να κάνετε τις ετοιμασίες σας: να φτιάξετε βαλίτσες να κλείσετε εισιτήρια και ξενοδοχεία, να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια και να τακτοποιήσετε τις δουλειές σας. Ο αποδοτικότερος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσετε κάτι πίσω είναι να κάνετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα. Καθίστε και σκεφτείτε προσεκτικά ότι πιθανές δουλειές έχετε μέχρι την αναχώρησή σας, σημειώστε τα και αρχίσετε να τα διαγράφετε ένα-ένα,  βγάζοντας δουλειές από το πρόγραμμά σας.

Βρείτε τις προσφορές

Δεν αφήνουν όλοι στην άκρη τους ξεχασιάρηδες ταξιδιώτες. Υπάρχουν ορισμένες σελίδες και εταιρίες που προσφέρουν ειδικά πακέτα για εσάς που δεν προνοήσατε να κλείσετε τις διακοπές σας λίγο πιο νωρίς. Θα πρέπει όμως να έχετε ανά πάσα στιγμή το νου σας. Στις σελίδες αυτές αναρτώνται οι τελευταίες θέσεις κάποιας εκδρομής ή κάποια προσφορά εταιρίας που παρέχει ειδική έκπτωση στις αμέσως επόμενες αναχωρήσεις.

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr