Πώς να κάνω όλες τις εταιρίες να θέλουν να με προσλάβουν

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Θέλετε να αναβαθμίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και να κάνετε τις μεγάλες εταιρίες να επιθυμούν διακαίως να σας αποκτήσουν. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το πετύχετε.

Η σύγχρονη αγορά εργασίας έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική. Τα εμπόδια είναι πολλά και η ζήτηση για θέσεις εργασίας είναι μεγάλη. Εντούτοις μέσα στους τόσους υποψήφιους εργαζομένους κάποιοι καταφέρνουν να ξεχωρίζουν. Ας δούμε πως μπορείτε και εσείς να γίνετε ένας από αυτούς.

Τι ζητούν οι  recruiters;

Οι recruiters αναζητούν διάφορες ικανότητες και χαρακτηριστικά στους υποψηφίους, ανάλογα με τη θέση και την εταιρεία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά και ικανότητες που πολλοί recruiters αναζητούν:

Τεχνικές ικανότητες: Για θέσεις που απαιτούν τεχνικές γνώσεις, όπως προγραμματισμό, ανάλυση δεδομένων ή σχεδιασμό, οι recruiters ψάχνουν υποψηφίους με επαρκείς τεχνικές ικανότητες. Με λίγα λόγια πρέπει να έχετε τις κατάλληλες γνώσεις για την συγκεκριμένη θέση.

Επικοινωνιακές ικανότητες: Η επικοινωνία είναι σημαντική σε πολλές θέσεις εργασίας. Οι recruiters αναζητούν υποψηφίους με καλές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές ικανότητες.

Επαγγελματική εμπειρία: Πολλές θέσεις απαιτούν προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Οι recruiters εξετάζουν τη σχετική προϋπηρεσία των υποψηφίων για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε υψηλόβαθμες θέσεις ή σε θέσεις που απαιτούν μεγάλη ευθύνη.

Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων: Η ικανότητα να αντιμετωπίζετε και να επιλύετε προβλήματα είναι σημαντική. Οι recruiters εκτιμούν υποψηφίους που μπορούν να προτείνουν λύσεις.

Ικανότητα προσαρμογής: Οι recruiters θέλουν υποψηφίους που μπορούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να μάθουν γρήγορα.

Αυτοπεποίθηση: Η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία είναι σημαντικές. Οι recruiters επιθυμούν υποψηφίους που είναι βέβαιοι για τις ικανότητές τους.

Ικανότητα εργασίας σε ομάδα: Πολλές θέσεις απαιτούν συνεργασία. Οι recruiters αξιολογούν την ικανότητα των υποψηφίων να εργάζονται αποτελεσματικά σε ομάδα.

Προσαρμοστικότητα: Η ικανότητα να προσαρμόζεστε σε νέες τεχνολογίες και περιβάλλοντα είναι σημαντική σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών.

Κάθε θέση εργασίας μπορεί να απαιτεί διαφορετικές ικανότητες, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν συχνά κοινά κριτήρια για τους recruiters.

pos_na_kano_oles_tis_etairies_na_theloun_na_me_proslavoun

Η συνέντευξη και η παρουσίαση του εαυτού σας.

Η επιτυχία σε μια συνέντευξη εργασίας συνδέεται στενά με το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας στους recruiters. Εδώ είναι μερικά βήματα για να επιτύχετε σε μια συνέντευξη εργασίας:

Προετοιμασία: Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Έρευνα της εταιρείας και της θέσης εργασίας για την οποία θέλετε να προσληφθείτε. Κατανοήστε τις απαιτήσεις της θέσης και τον τρόπο που η εμπειρία και οι ικανότητές σας συμβαδίζουν με αυτές.

Αναδείξτε τις ικανότητές σας: Κατανοήστε πώς οι ικανότητές σας αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της θέσης. Δείξτε παραδείγματα από την προηγούμενη εργασία σας που αποδεικνύουν την ικανότητά σας να επιτυγχάνετε αποτελέσματα.

Εμπειρία: Επικεντρωθείτε στην εμπειρία σας και το πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην νέα θέση. Εξηγήστε πώς οι προηγούμενες θέσεις σας σάς έχουν προετοιμάσει για αυτήν.

Προσωπική εικόνα: Η προσωπική εικόνα είναι σημαντική. Ντυθείτε κατάλληλα δείχνοντας σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Αυτοπεποίθηση: Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας. Οι recruiters επιθυμούν υποψήφιους που έχουν αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους.

Επικοινωνία: Είναι σημαντικό να είστε καλοί στην επικοινωνία και στην ανταλλαγή ιδεών. Ακούστε προσεκτικά τις ερωτήσεις των recruiters και απαντήστε σαφώς.

Νέος κύκλος σεμιναρίων «Χτίζω το πιο θετικό μου προφίλ»: 5 σεμινάρια για να αναδείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Ερωτήσεις: Κάντε ερωτήσεις σχετικές με τη θέση και την εταιρεία. Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον σας και την προετοιμασία σας.

pos_na_kano_oles_tis_etairies_na_theloun_na_me_proslavoun

Εκφράστε τους στόχους σας: Εξηγήστε πώς η θέση συμβαδίζει με τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σας στόχους.

Στοχεύστε στην επαφή: Στο τέλος της συνέντευξης, εκφράστε το ενδιαφέρον σας για τη θέση και ρωτήστε για τον επόμενο βήμα στη διαδικασία.

Τέλος, θυμηθείτε να είστε ειλικρινείς και αυθεντικοί. Οι recruiters αναζητούν όχι μόνο τις ικανότητές σας, αλλά και τον χαρακτήρα σας και την καλή σας συμπεριφορά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.