Πώς να κάνω μια επιτυχημένη λίστα γάμου;

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Πώς να κάνω μια επιτυχημένη λίστα γάμου;Παλιότερα τα ζευγάρια έφτιαχναν το νέο τους σπίτι από την αρχή, πλέον τα νέα ζευγάρια κουβαλούν το εργένικο σπίτι τους στο νέο με αποτέλεσμα να είναι εξοπλισμένο σε μεγάλο ποσοστό. Η μόνη λύση λοιπόν για να αποφύγετε τα περιττά δώρα και να καλύψετε τις ελλείψεις που υπάρχουν είναι η δημιουργία μιας λίστας γάμου. Με αυτό τον τρόπο θα κατευθύνετε τους καλεσμένους σας, στο τι πραγματικά έχετε ανάγκη. Πώς θα φτιάξετε μια σωστή λίστα γάμου; Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουμε! Καλή επιτυχία!

Πριν αποφασίσετε που θα κάνετε τη λίστα γάμου σας, κάντε μια λίστα εσείς με όσα δεν έχετε και χρειάζεστε για το νέο σας σπίτι. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και τον μέλλοντα σύζυγό σας για να σας πει και εκείνος τι θα ήθελε, -κυρίως από ηλεκτρονικά- για το νέο του σπίτι.

Αφού έχετε φτιάξει τη λίστα, δείτε που υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση στις ανάγκες σας. Παράδειγμα, ηλεκτρικές συσκευές, λευκά είδη, είδη κουζίνας. Εκεί που υπάρχουν οι περισσότερες ελείψεις, εκεί κάντε και τη λίστα γάμου σας.

Καλό θα ήταν να μην κάνετε τη λίστα γάμου σας μόνο σ’ ένα μαγαζί. Πιο συγκεκριμένα, σαν πρώτη επιλογή διαλέξτε το μαγαζί που θα σας ανακουφίσει από τις βασικές ελλείψεις σας. Δώστε όμως στον καλεσμένο και μια δεύτερη επιλογή. Έτσι και εκείνος ανάλογα το ποσό που διαθέτει θα διαλέξει, αλλά και εσείς θα έχετε μεγαλύτερη γκάμα να… «βουλώσετε τρύπες» για το σπίτι σας.

Αν δεν έχετε το χρόνο από τις υπόλοιπες προετοιμασίες του γάμου να τρέξετε στα μαγαζιά για να φτιάξετε τη λίστα γάμου σας, υπάρχει λύση. Πλέον οι λίστες γάμου έχουν εξελιχθεί και υπάρχουν πολλά καταστήματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να την φτιάξετε online. Εκτός από εσάς, θα βολέψει και τους καλεσμένους σας οι οποίοι μέσω ίντερνετ θα μπορούν να καταθέσουν το δώρο τους χωρίς να τρέξουν στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Μια πολύ πρακτική λύση για λίστα γάμου, είναι να την κάνετε σε κάποια τράπεζα. Τα μετρητά είναι ό,τι καλύτερο για ένα νέο ζευγάρι γιατί μπορεί να τα ξοδέψει όπως εκείνο επιθυμεί. Για παράδειγμα μπορείτε με αυτά τα λεφτά να πάτε το γαμήλιο ταξίδι σας, να ξεχρεώσετε ένα δάνειο που έχετε πάρει ή να τα αποταμιεύσετε για το μέλλον σας. Επειδή όμως είναι κάπως λεπτό το θέμα, για να μην φανεί άσχημο στους καλεσμένους σας, παρουσιάστε το κομψά. Επικοινωνήστε τους ότι έτσι σας βοηθούν να πάτε το γαμήλιο ταξίδι που πάντα ονειρευόσασταν.

Φτιάχνοντας τη λίστα γάμου σας μην ξεχνάτε ότι το νέο σας σπίτι έχει ανάγκη και από διακοσμητικά αντικείμενα που θα το ομορφύνουν. Επομένως έχετε και αυτό στο μυαλό σας για την επιλογή του καταστήματος.

Τέλος, έχετε στο μυαλό σας ότι πολλοί καλεσμένοι θα προτιμήσουν να σας αγοράσουν κάποιο δώρο και θα το φέρουν την ημέρα του γάμου σας. Γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν να το έχετε προβλέψει και να αναθέσετε σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο να τα μαζέψει και να τα μεταφέρει στο σπίτι σας ή στο δικό του μέχρι να μπορέσετε να τα πάρετε.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…