Πώς να κάνετε ένα καλό μασάζ χαλάρωσης στο σύντροφό σας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πώς να κάνετε ένα καλό μασάζ χαλάρωσης στο σύντροφό σαςΕπιστρέφοντας από τη δουλειά μετά από μια δύσκολη μέρα, όλοι έχουμε ανάγκη από ένα καλό μασάζ. Φροντίστε το αγαπημένο σας πρόσωπο, προσφέροντάς του ιδανικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες ασκήσεις για να κάνετε ένα αποδοτικό μασάζ στο σώμα του συντρόφου σας.

Κάτω άκρα

Με τον αντίχειρα και τα υπόλοιπα δάκτυλα δουλεύετε με αργές απαλές πιέσεις τις δύο πλευρές του αστραγάλου πιέζοντας το μαλακό δέρμα ανάμεσα στο κόκαλο. Κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις και περιστρέφετε τα χέρια σας, ώστε να πιέσετε όλα τα σημεία του αστραγάλου. Στη συνέχεια αγκαλιάστε και με τα δύο χέρια το πόδι και με τους αντίχειρες την πατούσα. Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, σπρώχνετε και κάνετε αργά κυκλικές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια της.

Αυχένας

Γονατίζετε στο προσκέφαλο του παρτενέρ. Γυρίζετε το κεφάλι του στο πλάι με το πηγούνι κοντά στον ώμο και το ακουμπάτε πάνω στο χέρι σας. Με το ελεύθερο χέρι αγγίζετε το άνω μέρος του στήθους με τα δάχτυλα να δείχνουν προς το κέντρο και την παλάμη προς τον ώμο. Σπρώχνετε το χέρι αργά προς το σύνδεσμο του ώμου και τον αγκαλιάζετε με το χέρι σας.

Στη συνέχεια με σταθερή πίεση σπρώχνετε το χέρι κατά μήκος του λαιμού και φθάνετε μέχρι τον αυχένα. Κατόπιν, κατεβάζετε το χέρι με περιστροφικές κινήσεις προς το κέντρο του στήθους αποφεύγοντας το λαιμό. Επαναλαμβάνετε αρκετές φορές και από τις δύο πλευρές.

Κοιλιά

Κάθεστε στο πλάι και τοποθετείτε και τα δύο χέρια πάνω στην κοιλιακή χώρα ακίνητα για μισό λεπτό. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια αρχίζετε να κάνετε αργές κυκλικές κινήσεις με την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού. Το ένα χέρι μένει συνέχεια σταθερό πάνω στο σώμα, ενώ το άλλο διακόπτει την επαφή στο τέλος κάθε κύκλου.

Πλάτη

Τοποθετείτε το άλλο άτομο σε μπρούμυτη στάση και ακουμπάτε το ένα χέρι στην πλάτη και με το άλλο ανυψώνετε τον ώμο. Κάνετε κυκλικές κινήσεις με την παλάμη κατά μήκος της πλάτης. Λέτε στον παρτενέρ σας να χαλαρώσει και ακουμπάτε τα χέρια και τους βραχίονές σας στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης. Γλιστράτε σιγά-σιγά από τη βάση του λαιμού προς τα κάτω.

Μέση

Κάνετε κυκλικές κινήσεις με τα δύο χέρια από την περιοχή του κόκκυγα μέχρι τη μέση της πλάτης. Κάνετε μαλάξεις με σταθερές ρυθμικές κινήσεις στα πλαϊνά της μέσης. Λέτε στο στον παρτενέρ να καθίσει μπρούμυτα σε εμβρυακή στάση και με τα δύο χέρια σπρώχνετε ελαφρά σε αντίθετη κατεύθυνση για να τεντώσετε τη σπονδυλική στήλη.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr