Πως να κάνετε διασκεδαστική τη γυμναστική σας

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα

Οι καθημερινές υποχρεώσεις, δεν σας αφήνουν αρκετές ώρες να χαλαρώσετε. Όταν έχετε τον χρόνο όμως, προτιμάτε να τον …σπαταλάτε μπροστά από την τηλεόραση. Γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι πιο δημιουργικό; Είναι κατανοητό, ότι μετά από μια κουραστική μέρα, το γυμναστήριο, σας φαίνεται αγγαρεία. Όμως έτσι αφήνετε τον οργανισμό σας σε αδράνεια, με συνέπεια να παχαίνετε με την πάροδο του χρόνου αλλά και να χάνετε την ψυχικής σας ενέργεια. Διαβάστε παρακάτω πως θα κάνετε τη γυμναστική διασκέδαση και κομμάτι της καθημερινότητας σας.

Επανεξετάστε τους στόχους σας

Ενώ αρχικά ξεκινήσατε δυναμικά στο γυμναστήριο, στη συνέχεια όλο και λιγόστευαν οι μέρες που πηγαίνατε. Θυμηθείτε τι ήταν αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε την γυμναστική. Ένα καλοσχηματισμένο κορμί; Να χάσετε κάποια περιττά κιλά; Να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας; Λόγοι υγείας; Σκεφτείτε και βάλτε τον εγωισμό σας μπροστά, με σκοπό την επίτευξη του αρχικού σας στόχου. Μόλις δείτε τα πρώτα σημάδια του στόχου σας, τότε θα καταλάβετε τι καλά κάνατε που διαβάσατε αυτό το άρθρο!

…Βόλτα στο γυμναστήριο

Δείτε το γυμναστήριο, σαν ένα χώρο συναναστροφής. Υπάρχει κόσμος, γυναίκες και άνδρες. Με κάποιους από αυτούς θα ανταλλάξετε μια κουβέντα. Κάποιος άλλος θα θέλετε να σας προσέξει. Βλέπετε, το γυμναστήριο δεν απέχει και πολύ από μια καφετέρια. Μόνο που στην πρώτη περίπτωση φτιάχνετε την εξωτερική σας εμφάνιση ταυτόχρονα, ενώ στην δεύτερη παίρνετε και επιπλέον θερμίδες με το ρόφημα που θα πιείτε.

Διώξτε την ρουτίνα

Για να κάνετε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας πιο διασκεδαστικό, δοκιμάστε διαφορετικά όργανα εκγύμνασης και ομαδικά προγράμματα. Με το να κάνετε κάθε μέρα διάδρομο, ελλειπτικό, κοιλιακούς θα βαρεθείτε και θα καταλήξετε πάλι μπροστά από την τηλεόραση σας. Επιλέξτε προγράμματα με μουσική, όπως η αερόβια άσκηση, η γιόγκα, ο χορός κ.α.

«Αγκαλιάστε» την ύπαιθρο

Πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν την ιδέα του γυμναστηρίου γιατί νιώθουν να κλείνονται σε τέσσερις τοίχους. Αν έχετε το ίδιο πρόβλημα κι εσείς, τότε βγείτε στην ύπαιθρο. Επιλέξτε ένα όμορφο πάρκο για τζόκινγκ ή για ποδήλατο. Επίσης υπάρχουν οργανωμένα πάρκα με διάφορες εγκαταστάσεις, όπως ορειβασία, ποδηλασία, ρόλερς κ.α. Αν αγαπάτε τη θάλασσα δοκιμάστε ένα θαλάσσιο σπορ όπως θαλάσσια ποδηλασία, θαλάσσιο σκί, rafting ή απλό κολύμπι.

Συνδυάστε κοινωνική ζωή και γυμναστική

Είτε στο γυμναστήριο, είτε στην ύπαιθρο η καλή παρέα κάνει την διαφορά. Αν παραπονιούνται οι φίλοι σας ότι δεν σας βλέπουν, πάρτε τους μαζί σας για γυμναστική. Έτσι και θα τα πείτε και θα γυμναστείτε ταυτόχρονα.

Please dont stop the music

Η μουσική αυξάνει την ενέργεια μας και την αδρεναλίνη. Αν δεν προλάβατε μια μέρα να πάτε στο γυμναστήριο, τότε βάλτε μουσική, δυναμώστε τη και αρχίστε να χορεύετε στο σαλόνι σας. Θα χάσετε θερμίδες και θα νιώσετε μια απίστευτη ευεξία.

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.