Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μοσχομυρίζουν, όσο όμορφα μυρίζεις και εσύ

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Η μυρωδιά των ρούχων σας σάς ακολουθεί ολόκληρη την μέρα και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από μία άσχημη μυρωδιά διαρκώς κάτω από την μύτη μας. Για να φοράτε ρούχα που αποπνέουν φρεσκάδα και σας φτιάχνουν την διάθεση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δίνεις σημασία στις οδηγίες πλυσίματος που βρίσκονται στις ετικέτες και να μην τις παραβλέπεις. Για παράδειγμα η λάθος θερμοκρασία μπορεί να χαλάσει το ύφασμα και να του απαγορεύσει την απορρόφηση του απορρυπαντικού και του μαλακτικού.
  • Μην κάνεις οικονομία στο απορρυπαντικό. Αν θες να κάνεις οικονομία στο πλύσιμο επέλεξε να το κάνεις με το ρεύμα και όχι με το απορρυπαντικό που αγοράζεις. Ένα φθηνό απορρυπαντικό δεν κάνει καλό στα ρούχα και σίγουρα δεν τα βοηθάει να μυρίζουν ωραία.
  • Διάλεξε το κατάλληλο μαλακτικό. Δεν είναι κάθε καλή μάρκα κατάλληλη για σένα. Επέλεξε την μυρωδιά που σου ταιριάζει και σε εκπροσωπεί, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά αρώματα σε κάθε μάρκα, για να διαλέξεις το κατάλληλο.
  • Μην αργείτε να βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο. Γενικά μην αφήνετε ποτέ τα ρούχα σας παραπάνω από μερικές ώρες μέσα στο πλυντήριο. Όσο μαζεύουν υγρασία όχι μόνο δεν θα διατηρήσουν την φρεσκάδα τους αλλά είναι πολύ πιθανόν να αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα.

Πώς να κάνεις τα ρούχα σου να μοσχομυρίζουν, όσο όμορφα μυρίζεις και εσύ

  • Διατηρήστε τον κάδο του πλυντηρίου καθαρό. Αυτό δεν σημαίνει απλώς να απομακρύνετε τους ρύπους. Το πλυντήριο μπορεί να αναδύει άσχημες οσμές μόνο και μόνο αν δεν τον αφήνετε να στεγνώσει ανάμεσα στις πλύσεις.
  • Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μην τοποθετείτε ποτέ στην ντουλάπα σας ρούχα μισοστεγνωμένα. Αφήστε τα σε ένα ηλιόλουστο σημείο, ή χρησιμοποιείστε στεγνωτήριο, αν ζείτε σε μεγάλη πόλη προτιμήστε να τα απλώνετε νυχτερινές ώρες, οπότε το καυσαέριο είναι σε μικρότερη ποσότητα και το κυριότερο ποτέ μην τα βάζετε στα καθαρά μετά από βροχή, προτιμήστε να τα ξαναπλύνετε.
  • Ο καφές απορροφά όλες τις άσχημες μυρωδιές. Πάρε ένα μικρό δοχείο, γέμισε το με κόκκους καφέ και τοποθέτησέ το στη ντουλάπα σου. Τα ρούχα δεν πρόκειται να πάρουν μυρωδιά απ’ τον καφέ, αλλά οι κόκκοι θα απορροφήσουν τις δυσάρεστες οσμές και τα ρούχα θα είναι σαν να βγήκαν μόλις απ’ το πλυντήριο.
  • Πάρε ένα άδειο μπουκάλι με μύτη για σπρέι και γέμισε το με νερό και μία μικρή ποσότητα από το μαλακτικό. Αφού το ανακινήσεις πριν τη χρήση ψέκασε τα ρούχα σου και οι οσμές θα εξαφανιστούν. Μπορείς να το εφαρμόσεις και σε κουρτίνες – σεντόνια κλπ.
  • Υπάρχει λόγος που οι μαμάδες μας έβαζαν από ένα σαπούνι στα συρτάρια. Το σαπούνι έχει την ιδιότητα να εξαπλώνει την μυρωδιά. Επιλέξτε ένα σαπούνι με έντονο άρωμα, ώστε να απορροφηθεί ευκολότερα, τυλίξτε το σε ένα καθαρό, κατά προτίμηση βαμβακερό, ύφασμα και τοποθετήστε το στα συρτάρια σας.
  • Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, βάλτε ένα πανάκι με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, ενώ λειτουργεί. Τα ρούχα σας σίγουρα θα αποκτήσουν ένα ανάλαφρο άρωμα.

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr