Πώς να ισορροπήσεις την καριέρα σου με την αγάπη;

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

Πώς να ισορροπήσεις την καριέρα σου με την αγάπη;Όλοι γνωρίζουμε ότι στη σημερινή εποχή με τους τόσο γρήγορους ρυθμούς που ζούμε είναι πολλές φορές δύσκολο να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε την καριέρα και την αγάπη. Η δημιουργία μιας καριέρας μπαίνει πλέον σε πρώτο πλάνο κυρίως για την αύξηση των οικονομικών μας με αποτέλεσμα συχνά να παραμερίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα είτε αυτά είναι η οικογένεια είτε μια ερωτική σχέση είτε το φιλικό μας περιβάλλον.

Η παραπάνω κατάσταση συμβαίνει κυρίως λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Σύμφωνα με έρευνα μόνο το 15% του χρόνου μας μπορούμε να διαθέσουμε στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πώς, όμως, μπορούμε να ισορροπήσουμε αυτή την κατάσταση ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι στο μέγιστο βαθμό;

Τα πρώτα βήματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να διατηρήσουμε μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση είναι αρχικά να εστιάσουμε και να επενδύσουμε στις σχέσεις που ήδη έχουμε στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή στα άτομα όπως η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και ο σύντροφός μας όταν γνωρίζουν και τις δύο πλευρές μας. Τι εννοώ όμως με αυτό;

• Αρχικά, μπορούμε να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί τους και να προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στη ζωή μας η καριέρα μας. Έτσι, θα μπορέσουμε να πάρουμε ιδέες για το πώς εξισορροπούν οι ίδιοι την καριέρα και τη ζωή τους.

• Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ειλικρινής με τον σύντροφό μας σχετικά με τις φιλοδοξίες μας και το πόσο θέλουμε να προχωρήσουμε την καριέρα μας. Αν το άτομο που έχουμε επιλέξει να αγαπάμε μοιράζεται τις ίδιες φιλοδοξίες και όνειρα με εμάς, τότε θα το κατανοήσει και θα μας στηρίξει σε κάθε μας στόχο.

Η ισορροπία, το μέτρο στη ζωή

Πώς να ισορροπήσεις την καριέρα σου με την αγάπη;Όπως αναφέραμε και παραπάνω βασικό μας μέλημα είναι να καταφέρουμε να είμαστε αποδοτικοί τόσο στην εργασία μας όσο και στην οικογένεια ή τον σύντροφό μας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να υπερβάλουμε με τη δουλειά και να επιβαρύνουμε το σώμα μας αλλά και την ψυχολογία μας. Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να βρούμε μια κοινή πορεία σε αυτά τα δύο μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

  • Σωστή οργάνωση: Σε περιπτώσεις που απαιτείται να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα σε διάφορες υποχρεώσεις μας πρέπει να είμαστε σωστά οργανωμένοι. Για να έχουμε σωστή οργάνωση καλό θα ήταν να αφιερώσουμε μερικά λεπτά μετά τη δουλειά μας ώστε να σημειώσουμε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα σε ένα χαρτί ή ακόμη καλύτερα στο ημερολόγιό μας. Όταν λοιπόν τις πραγματοποιήσουμε τις σβήνουμε με ένα κόκκινο μαρκαδόρο. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις ημέρες τις εβδομάδας.

  • Χρονικά όρια στον εαυτό μας: Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε περισσότερο αποδοτικοί αφού γνωρίζουμε πόσο καιρό έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας απέναντι στον σύντροφό μας.

  • Διαλείμματα: Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μέσα στην ημέρα μικρά διαλείμματα από τη δουλειά μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τηλεφωνήσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Αυτό πάντα μας ηρεμεί και αποβάλλει το καθημερινό στρες.

  • Όχι στις ενοχές, ναι στα ταξίδια: Πρέπει να μάθουμε να μην νιώθουμε ενοχές για δραστηριότητες που μας ευχαριστούν. Καλό λοιπόν είναι να οργανώνουμε μικρά ταξίδια ή και μεγάλα ώστε να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε όμορφες στιγμές με τον σύντροφο. Είναι σημαντικό γα ένα διάστημα να αφήνουμε μακριά τις υποχρεώσεις προκειμένου να χαλαρώνουμε.

  • Κλείνουμε το κινητό: Ξέρω πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα που πρέπει να κάνουμε, όμως, μερικές φορές είναι απαραίτητο. Κατά αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε τις εντάσεις από το σπίτι μας. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να μας κάνουν να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε έστω για λίγο ότι δεν έχουμε υποχρεώσεις.

Πώς να ισορροπήσεις την καριέρα σου με την αγάπη;Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τους γύρω μας και επιπλέον τα άτομα που έχουμε επιλέξει στη ζωή μας να είναι πρόθυμα να μας στηρίζουν στις επιλογές μας και στις φιλοδοξίες μας. Μην ξεχνάμε πως αυτές οι απλές κινήσεις θα αλλάξουν την ημέρα μας και σίγουρα θα μας οργανώσουν πολύ περισσότερο και έτσι θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για εμάς και για τους αγαπητούς άλλους.

Τελικά όταν ο σύντροφός μας θαυμάζει και τις δύο πλευρές μας τότε θα μας στηρίξει. Δείτε το σαν ένα ρίσκο όπως ακριβώς θα κάνατε για να προχωρήσετε την καριέρα σας. Αξίζει να τα εφαρμόσετε.

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.