Πώς να φτιάξουμε τη διάθεσή μας με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο

Συντάκτης: Λία Παπαπαναγιώτου

Η εξωτερική μας εμφάνιση θα μπορούσε να γίνει σύμβουλος καλής διάθεσης; Την απάντηση μας δίνει το παρακάτω άρθρο με μικρά μυστικά για χαμόγελα και καλή διάθεση τις δύσκολες μέρες.

Χαρούμενο χρώμα στα ρούχα μας και ένας πιο χαρούμενος εαυτός θα προβάλλει

Θυμάμαι άπειρες φορές να ξυπνώ το πρωί με βαριά διάθεση, να βλέπω έξω τον μουντό ουρανό, κυρίως το χειμώνα και το μόνο που να θέλω είναι να κουκουλωθώ πάλι στο κρεβάτι μου! Εκείνες λοιπόν τις μέρες, κοιτάζοντας το κουρασμένο είδωλό μου στον καθρέπτη, αμέσως ξεκινώ ένα «τελετουργικό». Διαλέγω ρούχα σε έντονο ή ζεστό χρώμα, μακιγιάρομαι και χρησιμοποιώ ένα έντονο κραγιόν! Η αλλαγή στη διάθεση μου είναι άμεση πάντα! Είμαστε πλάσματα που τις περισσότερες φορές αντιδρούμε σε αυτό που βλέπουμε, στην εικόνα.
Όποτε νιώθουμε κακόκεφοι και δύσθυμοι ας κάνουμε  αυτές τις μικρές αλλαγές που αναφέρθηκαν! Έτσι, η εικόνα του χαρούμενου, όμορφου εαυτού που θα δούμε θα ταξιδέψει στον εγκέφαλο μας μέσω της όρασης, με αποτέλεσμα να αλλάξει η όποια άσχημη διάθεση μπορεί να έχουμε!

Ξυπνήσαμε καλά αλλά η εικόνα στον καθρέπτη μάς ρίχνει

Υπάρχει και το αντίστροφο φυσικά, να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και βλέποντας ένα κουρασμένο πρόσωπο να χαλάσει η διάθεση μας. Σαφέστατα μπορούμε να το αλλάξουμε και θα πρέπει να το αλλάξουμε! Ίσως ακουστεί λίγο αφελές, αλλά τις περισσότερες φορές αυτή η τακτική της περιποίησης της εικόνας μας βοηθάει πάρα πολύ στο να διώχνουμε τις καταθλιπτικές εκείνες σκέψεις που μας «ρίχνουν».

Οι μέρες τις καραντίνας επιστράτευσαν έναν πιο περιποιημένο εαυτό

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο πρώτο «κλείσιμο», μετά τις πρώτες 3 ημέρες που έφυγε το πρώτο σοκ, ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσπάθησα να κρατήσω καλή ψυχολογία ήταν κάθε πρωί να ντύνομαι με όμορφα ρούχα και να μακιγιάρομαι, ακόμα κι αν πήγαινα μόνο στο σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο που ήταν οι μόνες έξοδοί μου. Μέσα στο σπίτι ήμουν περιποιημένη και ντυμένη κανονικά… το μόνο «οικιακό» αξεσουάρ ήταν οι παντόφλες. Φόρμες και  πιζάμες  επέτρεψα στον εαυτό μου μόνο τις πρώτες μέρες της καραντίνας να αποτελούν «πανοπλία» μου!

Ξεκινάμε από έξω προς τα μέσα

Σίγουρα πολύς κόσμος έκανε ακριβώς το ίδιο και ήταν πράγματι πολύ βοηθητικό απέναντι στον φόβο και το άγχος που μας είχε κατακλύσει εκείνη την εποχή.

Αποφάσισα λοιπόν να το διατηρήσω συνεχώς. Και να ξέρετε ότι αυτό το πολύ απλοϊκό κόλπο «πιάνει» και μάλιστα πάρα πολύ. Ζούμε στην εποχή που όλα είναι εικόνα και οι ρυθμοί της ζωής μας ταχύτατοι, ωστόσο δεν είναι κακό να μας ανακουφίζει σαν «πρώτη και άμεση βοήθεια» μία περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση. Είναι  αυτό που στη συνέχεια θα μας δώσει την ώθηση να αρχίσουμε να ξεφλουδίζουμε το «κρεμμύδι» μας και να προχωρούμε στα πιο μέσα στρώματα! Φροντίζοντας το εξωτερικό μας περίβλημα παίρνουμε μία ανάσα αυτοπεποίθησης και προχωρούμε στην φροντίδα του πυρήνα μας.

2 βήματα απέχουμε μόνο από μια καλύτερη διάθεση

Ας δούμε κάποια βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση:

  • Αναρωτιόμαστε με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την αίσθηση που μας έδωσε η καλή μας εξωτερική εμφάνιση.
  • Βρίσκουμε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα και σε συνδυασμό με την περιποιημένη μας εμφάνιση μας το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι χαλάει η διάθεση μας.

Αυτοσχεδιάστε και η συνταγή θα είναι επιτυχημένη!

Δεν αναφερόμαστε στην «τυποποιημένη» εξωτερική εμφάνιση που συμβαδίζει με τα όποια πρότυπα της κάθε εποχής, αλλά για τη δική μας προσωπική εμφάνιση, τη δική μας εικόνα που (πρέπει να) αγαπάμε. Δημιουργούμε εν ολίγοις την δική μας «συνταγή»! Τα συστατικά τα διαλέγουμε ανάλογα με το τί μας αρέσει εμάς και τι μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.

Οπότε, κάθε φορά που θα βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο «σκούρα» από ότι θα έπρεπε, καλό θα είναι να βάζουμε την «δική μας καλή στολή» και να αλλάζουμε διάθεση άμεσα! Θα μας γίνει συνήθεια, ένα απλοϊκό ίσως τελετουργικό που όμως θα μας συντροφεύει κάθε φορά που νιώθουμε τη διάθεσή μας χαλασμένη. Ετσι, σιγά σιγά θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ό,τι είναι αυτό που μας χαλάει την καλή μας ψυχολογία και θα κρατήσει το χαμόγελο σταθερό στα χείλη μας!

Συντάκτης: Λία Παπαπαναγιώτου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.