Πώς να φτιάξετε το δικό σας αποτριχωτικό κερί

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Πώς να φτιάξετε το δικό σας αποτριχωτικό κερίΦτιάξτε ένα «σπιτικό» αποτριχωτικό κερί με υλικά από την κουζίνα σας… και γλιτώστε από τα περιττά έξοδα! Εάν θέλετε ένα βελούδινο και λαμπερό δέρμα, αρκεί να αφήσετε στην άκρη το ξυραφάκι και να δοκιμάσετε αποτρίχωση με κερί. Και όμως, υπάρχει οδηγός που να σας δείχνει το πώς να φτιάξετε το δικό σας αποτριχωτικό κερί, χωρίς να ξοδεύετε χρήματα στα προϊόντα για χαλάουα και σε ταινίες αποτρίχωσης.

Συστατικά:

Ζάχαρη – 3 φλιτζάνια

Νερό – 1/2 φλιτζάνι

Χυμός λεμονιού – 1/ 4 του φλιτζανιού

Αιθέριο έλαιο – 2 σταγόνες για άρωμα

Διαδικασία: Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, ώστε απλά να καλυφθεί η ποσότητα. Γυρίστε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να μετατραπεί το μείγμα σε πιο στέρεο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Όταν το κερί λάβει την ιδανική μορφή του, βάλτε το σε ένα πλαστικό μικρό δοχείο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το συγκεκριμένο κερί είναι ιδανικό για αποτρίχωση στα πόδια, το μπικίνι και τις μασχάλες.

Tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι

– Εάν δεν έχετε ταινίες για αποτρίχωση, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε παλιό ύφασμα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να κόψετε λωρίδες από ένα παλιό τζιν, ένα παλιό t-shirt ή μια πετσέτα. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το ύφασμα είναι βαμβακερό ή γενικά σκληρό, ώστε να «καθίσει» το κερί.

– Βγάλτε το κερί από το μικρό δοχείο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Μετά τη διαδικασία, ξεπλύνετε το καλά με άφθονο νερό. Θα απομακρυνθεί με ευκολία, αφού πρόκειται για ένα μείγμα με φυσικά στοιχεία.

– Βεβαιωθείτε ότι το κερί δεν είναι, ούτε πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη θερμοκρασία πριν το τοποθετήσετε στο δέρμα σας, αφού εάν είναι καυτό θα σας δημιουργήσει έγκαυμα. Αντίθετα, εάν είναι πολύ κρύο, θα σας δυσκολέψει στην εφαρμογή του.

– Εάν το κερί κρυώσει παραπάνω από το ιδανικό, μην πανικοβληθείτε. Βάλτε το ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το σε χαμηλή φωτιά για τρία έως τέσσερα λεπτά.

– Το σπιτικό κερί δεν έχει ημερομηνία λήξης. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, αρκεί να κλείσετε το καπάκι.

– Βάλτε στην περιοχή αρκετή ενυδατική λοσιόν, ώστε να ενυδατωθεί το δέρμα και να μειωθεί ο ερεθισμός του.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.