Πώς να φτιάξετε μια ανοιξιάτικη όαση στο μπαλκόνι σας

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Μπήκε η άνοιξη και οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε ότι είναι η εποχή για να καθόμαστε στην βεράντα μας. Αξίζει να μετατρέψουμε τη βεράντα ή το μπαλκόνι μας σε μια ανοιξιάτικη πανδαισία. Δείτε πώς θα το πετύχετε με εύκολες λύσεις.

  1. Χλοοτάπητας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αισθανθεί κανείς ότι βρίσκεται στην εξοχή ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι, στη βεράντα του. Χρειάζεται βέβαια να διακοσμήσουμε σωστά όλο το υπόλοιπο μπαλκόνι ώστε αυτό το τεχνητό προϊόν να μην φαντάζει άσχημο.

  1. Μπαμπού

Μπορούμε λοιπόν να διακοσμήσουμε το μπαλκόνι μας με μπαμπού κι αν θέλουμε να απομονωθούμε και από τα περίεργα μάτια των διπλανών μέσα στην πόλη, μπορούμε να προτιμήσουμε τα ψηλά bamboo που θα μας δώσουν μια αίσθηση απομόνωσης.

  1. Ψηλά φυτά

Τα ψηλά με πυκνή φυλλωσιά είναι ιδανικά για σκιά και δροσιά.

  1. Ζαρντινιέρες

Ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στο μπαλκόνι σας είναι να κρεμάσετε ζαρντινιέρες αντί να χρησιμοποιήσετε γλάστρες που θα καλύψουν όλο το χώρο του μπαλκονιού ή της βεράντας σας.

  1. Μυρωδικά

Χρησιμοποιείστε μικρά μεταλλικά δοχεία που πλέον δεν τα χρειάζεστε και μέσα εκεί τοποθετήστε μυρωδικά της εποχής όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Η μυρωδιά τους θα σας φέρει  παιδικές αναμνήσεις και θα πλημμυρίσει το μπαλκόνι σας. Επιπλέον θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στην μαγειρική σας.

  1. Μικρά γλαστράκια

Είναι ένα πολύ χαριτωμένο στοιχείο στη διακόσμηση της βεράντας. Θα μπορούσατε να τα τοποθετήσετε μέσα σε μια παλιά υφασμάτινη παπουτσοθήκη που δεν χρησιμοποιείτε πια.

Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε παλιά ξύλινα κιβώτια και παλέτες, βάφοντάς τα σ’ ένα έντονο χρώμα. Είναι σίγουρο ότι θα φτιάξτε μια υπέροχη γωνία με πολλά πολλά μικρά γλαστράκια με διαφορετικά λουλούδια, που μπορείτε να τα εμπλουτίσετε με όμορφα πετραδάκια από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

  1. Φωτάκια

Χρησιμοποιείστε παλιά χριστουγεννιάτικα φωτάκια ανάμεσα στις πιο  πυκνές φυλλωσιές των φυτών που έχετε τοποθετήσει στο μπαλκόνι σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πολύ πολύ ρομαντικό.

  1. Καφασωτά

Μπορείτε επίσης εφόσον έχετε μεγάλες επιφάνειες τοίχων να τις καλύψετε με καφάσια που μπορείτε να φτιάξετε και από παλιές παλέτες, να τις βάψετε έντονα και πάνω εκεί να κρεμάσετε πολλά και διαφορετικά είδη από μικρές και μεγαλύτερες γλάστρες με φυτά της αρεσκείας σας.

Σπεύσατε να προμηθευθείτε κασπό, λιπάσματα και κυρίως τα φυτά και τα δέντρα που επιθυμείτε να έχετε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr