Πώς να έχετε ξεκούραστο βλέμμα

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα μάτια παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Ανεξάρτητα από το χρώμα ή το σχήμα τους, το βλέμμα κρύβει πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία. Ωστόσο εύκολα αποτυπώνεται στα μάτια μας τυχόν κούραση ή στενοχώρια γιατί το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Γι’ αυτό η περιοχή των ματιών χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και προσοχή, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

Ύπνος

Ο ύπνος πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος για να διατηρήσεις την υγεία της  επιδερμίδας σου και να φαίνεσαι φρέσκια και ξεκούραστη! Χρειάζονται τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου για πιο ξεκούραστα μάτια χωρίς οιδήματα και μαύρους κύκλους.

Balm

Οι βαριές κρέμες ματιών συχνά δημιουργούν πρήξιμο και δεν τις απορροφά εύκολα το δέρμα. Συχνά δημιουργούν μια στοιβάδα στο εξωτερικό του ματιού που σε συνδυασμό με make-up ή πούδρες τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες. Προτίμησε ένα balm με ελαφριά υφή που θα διεισδύσει βαθιά στην επιδερμίδα και θα  καταπραΰνει το κουρασμένο δέρμα. Έτσι δεν θα φοβάσαι να χαμογελάσεις για να μην κάνεις ρυτίδες. Τα balm βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής επιδερμικών αυξητικών παραγόντων στο δέρμα, μειώνοντας το βαθύτερο των γραμμών έκφρασης ενώ σας επιτρέπει να χαμογελάτε.

Μάσκες και eye patches

Οι μάσκες για τα μάτια είναι μια καλή επιλογή. Δροσερές, πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά αναζωογονούν γρήγορα την περιοχή των ματιών. Μπορείς να τις εντάξεις στην εβδομαδιαία σου ρουτίνα με θεαματικά αποτελέσματα. Βάλε τη μάσκα στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσεις και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

Τα eye patches είναι μικρές μάσκες ματιών που είναι εμποτισμένες με ενυδατικά και άλλα δραστικά συστατικά που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και αναζωογονούν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, ενώ παράλληλα έχουν κι αντιφλεγμονώδη δράση. Τις εφαρμόζεις στο περίγραμμα των ματιών σου και  αφήνεις να δράσουν από 10-15 λεπτά. Στησυνέχεια, τις αφαιρείς κάνοντας μασάζ με το προϊόν που απομένει στην επιδερμίδα σου για να απορροφηθεί καλύτερα.

Μασάζ γύρω από τα μάτια

Τελευταία έχει αποδειχθεί ότι το μασάζ στο πρόσωπο και στην περιοχή γύρω από τα μάτια βοηθά  στην τόνωση και την αναζωογόνηση του περιγράμματος των ματιών. Με το μασάζ θα τονώσεις τη μικροκυκλοφορία γύρω από τα μάτια και θα πετύχεις καλύτερη ροής του αίματος, που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάκτυλάσου ασκώντας πιέσεις στην περιοχή περιμετρικά ή να προμηθευτείς ένα roller για μασάζ στα μάτια (jade roller). Το αποτέλεσμα είναι καλό και στις δύο περιπτώσεις.

Μπεζ ή λευκό μολύβι ματιών

Από τα πιο γνωστά τρικ των makeup artists, το μολύβι ματιών σε λευκή και μπεζ απόχρωση στο κάτω βλέφαρο του ματιού είναι από τα κόλπα που θα ήθελες να ξέρεις πιο νωρίς. Τα απαλά αυτά χρώματα όταν εφαρμόζονται στο κάτω βλέφαρο έχουν την τάση να «ανοίγουν» το βλέμμα και να το κάνουν να φαίνεται πιο ζωντανό και ξεκούραστο.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.