Πώς να δημιουργήσετε κήπο στη βεράντα σας

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου

Η φύση είναι περιβάλλον, είναι αρμονία και αγάπη. Η ύπαρξή μας η ίδια προέρχεται από τη φύση και τα αγαθά της τα οποία καταναλώνουμε.

Γενικά όπως παρατηρούμε δεν υπάρχει στιγμή της ζωής μας κατά την οποία δεν θέλουμε έστω και κάποιο είδος του φυσικού περιβάλλοντος στον χώρο μας ή και γύρω μας. Επιλέγουμε να πάμε διακοπές σε μέρη με πολύ πράσινο. Μας γοητεύει το χιονισμένο τοπίο το χειμώνα, η άγρια ομορφιά του δάσους το φθινόπωρο με τα απίστευτα χρώματα και σίγουρα τα μικρά πράσινα νησάκια με τις γαλάζιες παραλίες τους το καλοκαίρι. Ακόμη και βάση μικρών παραδειγμάτων μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε σε αρμονία με τη φύση και όλοι γαληνεύουμε και την αποζητάμε όταν έχουμε ανάγκη να αποφορτιστούμε και να μην σκεφτόμαστε αρνητικά πράγματα και προβλήματα.

Αυτό που μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να έχουμε ένα όμορφο χώρο στον οποίο θα ηρεμούμε, είναι να δημιουργήσουμε τον προσωπικό μας κήπο ή την προσωπική μας συλλογή φυτών. Γιατί τα όμορφα χρώματα με τα οποία διακοσμούμε τον χώρο μας ας μην ξεχνάμε ότι τα είδαμε από το φυσικό τοπίο και εμπνευστήκαμε.

Μπορούμε με πολύ απλούς και εύκολους τρόπους να κάνουμε κάποιες μετατροπές στην βεράντα μας ειδικά αν δεν την έχουμε εκμεταλλευτεί.

ΑΡΧΙΚΑ

Καλό είναι να τοποθετήσουμε ένα ξύλινο τραπεζάκι με δύο καρέκλες άνετες που είναι σπαστές και η βάση τους από πανί. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας ότι μπορούμε να ξεκλέψουμε κάποια λεπτά της ημέρας μας προκειμένου να πάρουμε μία ανάσα να δούμε τα φυτά μας να χαμογελάσουμε και να τα ποτίσουμε.

ΕΠΕΙΤΑ

Μπορούμε να επιλέξουμε εάν έχουμε μία μικρή βεράντα να τοποθετήσουμε στα κάγκελα σιδερένιες βάσεις όπου θα στερεώνουμε γλαστρούλες και εκεί θα τοποθετήσουμε τα φυτά μας. Μία πολύ όμορφη επιλογή είναι τα κυκλάμινα, τα τριαντάφυλλα και άλλα μικρά ανθεκτικά φυτά όπως χρυσάνθεμα, ζερμπέρες και πετούνιες. Όλα αυτά τα φυτά έχουν έντονα χρώματα και η εικόνα που συνθέτουν είναι πολύ όμορφη. Πηγή έμπνευσης μπορούμε να πούμε πως είναι η Ιταλία αλλά και οι παλαιότεροι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας.

ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Εάν έχουμε αρκετό χώρο μπορούμε να τοποθετήσουμε μία μοκέτα τεχνητού γκαζόν στον χώρο μας. Εκεί θα είναι όμορφο να βάλουμε μεγάλες γλάστρες οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν σε μάρμαρο ή σε πέτρα ή και μεγάλες πήλινες. Θα συνθέτουν ένα πιο σοβαρό και περιποιημένο τοπίο και θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το χώρο. Αφού τοποθετήσουμε στις γλάστρες τα λουλούδια, μπορούμε σε κάθε μία ξεχωριστά να τοποθετήσουμε μία λάμπα ηλιακής ενέργειας. Αλλά σε κάθε γλάστρα μόνο μια. Και το βράδυ τα φυτά μας θα φωτίζονται με αποτέλεσμα να δίνουν μία ξεχωριστή ομορφιά στο σπίτι, θα αλλάζουν τη διάθεσή μας και θα μας προκαλούν το ενδιαφέρουν να κάτσουμε και έξω για ένα ποτό.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ

Εάν θελήσετε σε μία μεγάλη βεράντα να προσθέσετε περισσότερα πράγματα υπάρχουν και άλλες ιδέες.

Μεγάλα φανάρια ειδικά όταν ο καιρός είναι καλύτερος, με πολύ χώρο για να τοποθετήσετε κεριά. Τα φανάρια μπορεί να είναι από μπαμπού, από ξύλο και με μεγάλα τζαμάκια. Ακόμη και κάποιες ξύλινες κατασκευές κρεμαστές που με τον αέρα παράγουν όμορφους ήχους ,αλλά και μικρές ονειροπαγίδες.

Συντάκτης: Ελευθερία Νικολακοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.