Πώς να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας όσο τα κομμωτήρια είναι κλειστά

Συντάκτης: Flowmagazine

Εάν η νόρμα για εσάς είναι να ακολουθείτε μια αυστηρή ρουτίνα ομορφιάς -βαφή κάθε τέσσερις εβδομάδες, καθαρισμός προσώπου κάθε μήνα και mani-pedi μία φορά την εβδομάδα- τότε η κοινωνική αποστασιοποίηση έχει σίγουρα διαταράξει την καθημερινότητά σας. Με όλα τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα ομορφιάς να παραμένουν κλειστά εδώ και μέρες, το ερώτημα “πώς να διατηρήσω το χρώμα των μαλλιών μου” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε:

1. Αποφύγετε τα συχνά λουσίματα

Κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας, απομακρύνεται και λίγο χρώμα. Τα συχνά λουσίματα ακούγονται δελεαστικά, όταν βρίσκεστε διαρκώς στο σπίτι, ωστόσο, ιδανικά θα πρέπει να περιοριστούν σε 2-3 φορές την εβδομάδα. 

2. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Τώρα περισσότερο από ποτέ, θεωρείται αναγκαία η χρήση προϊόντων περιποίησης για βαμμένα μαλλιά, τα οποία θα βοηθήσουν το χρώμα να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερο. Οι ενυδατικές μάσκες μαλλιών και τα heat protective sprays αποτελούν μια εξίσου σημαντική προσθήκη στη hair care ρουτίνα κάθε γυναίκας. 

3. Δεχτείτε συμβουλές από επαγγελματίες

Σε περίπτωση που δεν είστε ακριβώς σίγουρη, ποιά είναι ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, κάντε υπομονή και προτιμήστε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κομμωτή απ’ το να προβείτε σε βιαστικές κινήσεις, που ίσως καταστρέψουν τα μαλλιά σας. Η κοινωνική αποστασιοποίηση θα τελειώσει πολύ σύντομα και η ζωή θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. 

4. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

Ο ήλιος σε αυτήν την περίπτωση είναι εχθρός σας, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα. Προτιμήστε να κάθεστε στο μπαλκόνι τις απογευματινές μόνο ώρες που ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος και φροντίστε να καλύπτετε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι, μια μπαντάνα ή ένα καπέλο. 

Πηγή: harpersbazaar.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…