Πώς να αποτοξινωθείτε χωρίς να κάνετε δίαιτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Λέμε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες και στη γρήγορη απώλεια βάρους. Λέμε ναι στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, την αποτοξίνωση, αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας.

Το resolution μας για τη νέα χρονιά δεν είναι η υιοθέτηση μιας εξαντλητικής δίαιτας ή η γρήγορη απώλεια βάρους. Μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ενώ μπορεί να έχει οφέλη ακόμα και στην ψυχική υγεία.

Ο Heinz Beck, βραβευμένος Γερμανός σεφ του Wellness Medical Retreat του Palazzo Fiuggi,  ασχολείται με την βιοχημεία της διατροφής, τα οφέλη της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Οι διατροφικές υπερβολές των γιορτών, η κατανάλωση αλκοόλ, η αποχή από τη γυμναστική, οδηγούν σε φλεγμονές, προκαλούν φούσκωμα και κατακράτηση υγρών.

Ο Heinz Beck αποκαλύπτει στη Vogue τους πέντε κανόνες μιας ασφαλούς detox διατροφής, χωρίς στερήσεις και δίαιτα, που μπορείτε να εφαρμόσετε τις επόμενες μέρες για να ανακτήσετε την φόρμα σας. 

Μειώστε τις ποσότητες φαγητού και αλκοόλ

«Δεν είμαι υπέρ της διαλειμματικής νηστείας, προτείνω όμως να καταναλώνετε πέντε γεύματα την ημέρα, περιορίζοντας τις ποσότητες στο πιάτο».

Αποφύγετε το κρέας

Μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωση κρέατος για λίγες μέρες, αναζητώντας την πρωτεΐνη σε άλλες πηγές όπως τα όσπρια αλλά και τα ψάρια. Μια διατροφή χωρίς κρέας όχι μόνο καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, αλλά περιορίζει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Φρούτα και λαχανικά με detox ιδιότητες

Προσθέστε στην καθημερινή διατροφή λαχανικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα φυλλώδη λαχανικά όπως το κέιλ. Αντίστοιχα φρούτα με detox ιδιότητες όπως ο ανανάς, το αχλάδι, τα κόκκινα μούρα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ σας με πράσινο τσάι.

Πολλά υγρά 

Καταπολεμήστε την πείνα σας με πολλά υγρά, εκτός από το νερό. Καταναλώστε πολλές σούπες λαχανικών, αλλά και smoothies με φρούτα και γάλα βρώμης. Τοποθετήστε τα ανάμεσα στα γεύματα και έτσι θα καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Λαχανικά στον ατμό

Μην βράζετε τα λαχανικά σας, αλλά μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν για να διατηρούν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία. Να θυμάστε πως πάνω από τους 70 βαθμούς, τα λαχανικά χάνουν τις βιταμίνες τους.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…