Πώς να απαλλαγείτε από τα σημάδια του αποσμητικού στα ρούχα σας

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή

Influence:

Το αποσμητικό λειτουργεί ευεργετικά για την απαλοιφή δυσάρεστων οσμών από το σώμα, αλλά υπάρχουν φορές που προκαλεί λεκέδες και κιτρινίλες στα ρούχα. Για αποτελεσματικότερη απαλλαγή από τα σημάδια του αποσμητικού από ανοιχτόχρωμα αλλά και από σκουρόχρωμα ρούχα, μπορούν να ακολουθηθούν οι παρακάτω τρόποι:

  1. Μπορείτε να τρίψετε τους λεκέδες απαλά με την μαλακή όψη ενός σφουγγαριού που θα το έχετε αλείψει με υγρό σαπούνι πιάτων και αφήνετε το απορρυπαντικό να εισχωρήσει στο λεκέ για λίγη ώρα. Στη συνέχεια πλένετε τα ρούχα κανονικά στο πλυντήριο.
  2. Ένας πανεύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα σημάδια είναι να αλείψετε τις μασχάλες των ρούχων με ξύδι μέχρι να αφαιρεθούν οι λεκέδες.
  3. Προτείνετε επίσης η χρήση λεμονιού στη λεκιασμένη επιφάνεια για να μαλακώσει ο λεκές και να μπορέσει να αφαιρεθεί με ευκολία κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο πλυντήριο.
  4. Ένα άλλο συστατικό μαγειρικής που δρα αποτελεσματικά στην αφαίρεση των λεκέδων είναι η χρήση μαγειρικής σόδας. Διαλύστε τη σόδα σε ζεστό νερό και τρίψτε απαλά τη λεκιασμένη περιοχή μέχρι να αφαιρεθούν τελείως οι λεκέδες.

Οι προαναφερόμενοι τρόποι είναι ενδεδειγμένοι και συνιστώνται για την απαλλαγή από τα κίτρινα σημάδια που αφήνει το αποσμητικό στα ρούχα.

Είναι στην επιλογή του καθενός να επιλέξει τον τρόπο που βρίσκει πιο αποτελεσματικό για να έχει φρεσκοκαθαρισμένα ρούχα.

Συντάκτης: Ιωάννα Γκερζελή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.