Πώς να αναπτύξω το δίκτυο μου και να παραμείνω αυθεντικός;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η ανάπτυξη δικτύου αποτελεί ένα από τα βασικά μελήματα κάθε επιχειρηματία. Εντούτοις το να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της επιχείρησης ή του ίδιου του επαγγελματία αυτό μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση.

Το να δημιουργείς και να διευρύνεις το δίκτυό σου είναι σημαντικό για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη. Ωστόσο, η αυθεντικότητα είναι το κλειδί για να διατηρήσεις αληθινές σχέσεις και να δημιουργήσεις βιώσιμες συνδέσεις. Πώς μπορείς λοιπόν να επεκτείνεις το δίκτυό σου ενώ παραμένεις πιστός στον εαυτό σου;

Γνώρισε τον εαυτό σου

Κατανόησε τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τα στοιχεία που σε κάνουν μοναδικό. Όσο πιο καλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολο είναι να επικοινωνήσεις αυθεντικά με άλλους και να αναδείξεις τα δυνατά σου στοιχεία.

pos_na_anaptykso_to_diktyo_moy_kai_na_parameino_aythentikos

Δημιούργησε γνήσιες σχέσεις

Αντί να επικεντρώνεσαι στην απόκτηση μαζικού αριθμού επαφών, εστίασε στην ποιότητα των σχέσεων. Η γνήσια αλληλεπίδραση οδηγεί σε πιο βαθιές και διαρκείς συνδέσεις.

Οι άνθρωποι οι οποίοι σε γνωρίζουν πραγματικά, σε εκτιμούν και ξέρουν τις δυνατότητές σου είναι και πιο πιθανό να σε στηρίξουν στην ζωή σου και στην επαγγελματική σου πορεία. Συνεπώς είναι καλύτερα αν έχεις λιγότερες επαφές αλλά με ουσία παρά περισσότερες επαφές οι οποίες να μην σε γνωρίζουν.

Να είσαι ενεργός και δοτικός

Δείξε αυθεντικό ενδιαφέρον για τους άλλους. Στήριξε τους, μοιράσου γνώσεις και εμπειρίες, δείξε ενθουσιασμό και ειλικρίνεια. Αν μπορείς να βοηθήσεις στην επίλυση ενός προβλήματός τους τότε αυτό είναι ένα πολύ θετικό γεγονός.

pos_na_anaptykso_to_diktyo_moy_kai_na_parameino_aythentikos

Επικοινώνησε με αυτοπεποίθηση

Ναι, η επικοινωνία είναι βασική. Όμως, είναι σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου. Η αυθεντικότητα στην επικοινωνία σου θα σε κάνει πιο προσιτό και ελκυστικό. Επίσης η αυτοπεποίθηση θα δείξει ότι είσαι σίγουρος για τις γνώσεις σου, τον εαυτό σου και δεν σκοπεύεις να απογοητεύσεις κανέναν.

Επέλεξε τις σωστές πλατφόρμες

Επίλεξε να έχεις έναν ρόλο σε κοινότητες ή δίκτυα που συμβαδίζουν με τα ενδιαφέροντά σου και αντανακλούν τις αξίες σου.

Επίσης μερικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως επίσης και προώθησης είναι καταλληλότερες για το προϊόν σου από κάποιες άλλες. Χρησιμοποίησε τον κατάλληλο τρόπο για να πουλήσεις το προϊόν σου ή την υπηρεσία σου.

Η αυθεντικότητα στο δίκτυό σου είναι το κλειδί για την επιτυχή ανάπτυξη και διατήρηση σχέσεων. Να είσαι πιστός στον εαυτό σου, γιατί αυτό είναι που θα ενισχύσει τις συνδέσεις σου και θα σε οδηγήσει σε πιο ουσιαστικές και ικανοποιητικές σχέσεις.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.