Πώς να αναπτύξετε την αίσθηση του χιούμορ σας

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

πώς_να_αναπτύξετε_την_αίσθηση_χιούμορ_σαςΑνέκδοτα, ατάκες της στιγμής και αυτοσαρκασμός… Το χιούμορ αποτελεί το μαγικό στοιχείο της ζωής μας, αυτό που μπορεί να μετατρέψει αστραπιαία το άγχος και την ένταση σε ένα χαμόγελο! Θεωρείται το «φάρμακο» που αναδεικνύει την ανάλαφρη πλευρά της ζωής μέσα στην «γκρίζα» ζώνη της καθημερινότητας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η αίσθηση του χιούμορ συμβάλλει όχι μόνο στην ευτυχία και τη διάθεση ενός ατόμου αλλά και στην υγεία και τη δημιουργικότητά του. Πολλοί επιστρατεύουν το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν μια άσχημη κατάσταση. Άλλοι το βλέπουν ως μια «κοινωνική κόλλα» που συμβάλλει στη δημιουργία εμπιστοσύνης και σχέσεων…

Βρίσκοντας το χιούμορ στη ζωή μας…

Όμως, ακόμα και το αυθόρμητο χιούμορ χρειάζεται συντήρηση και ανάπτυξη, αν αναλογιστούμε ότι το γέλιο αποτελεί μια επιστήμη που διδάσκεται σε πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ο καθένας μας μπορεί να καλλιεργήσει μια εσωτερική αίσθηση του χιούμορ, αρκεί να παρατηρήσει τη θετική πλευρά της ζωής!

πώς_να_αναπτύξετε_την_αίσθηση_χιούμορ_σαςΓελάστε με τον εαυτό σας

Και όμως οι ντροπιαστικές στιγμές μπορούν να μετατραπούν σε απολαυστικές για τους παρευρισκόμενους. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν περισσότερο να αναδεικνύουν το χιούμορ τους σε μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και οικειότητας, χωρίς να διαπιστώνουν ότι αυτό συμβαίνει αμφίδρομα. Απελευθερωθείτε και προσπαθήστε να δείτε την αστεία πλευρά των απρόοπτων στοιχείων και του παραλογισμού της ζωής σας. Αυτό θα βελτιώσει τη διάθεση των γύρω σας.

Εμπιστευτείτε τις ικανότητές σας στο χιούμορ

Το χιούμορ συμβάλλει στην εξοικείωση με την προσωπικότητά σας, ώστε να μπορέσετε να κοιτάξετε το πρόσωπό σας στον καθρέπτη. Ανακαλύψτε το εσωτερικό σας χιούμορ και αφήστε τον εαυτό σας να οδηγηθεί μόνος του προς το γέλιο. Παρακολουθήστε κωμωδίες και διαβάστε αστεία βιβλία και λογοπαίγνια που μπορούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Παράλληλα, διαβάστε κόμικς ή απομνημονεύστε ανέκδοτα που σας έκαναν να γελάσετε μέχρι δακρύων.

πώς_να_αναπτύξετε_την_αίσθηση_χιούμορ_σαςΣκεφτείτε το είδος χιούμορ που σας ταιριάζει

Κάθε άνθρωπος διαθέτει διαφορετική αίσθηση του χιούμορ! Είτε στεγνό και σαρκαστικό, είτε χονδροειδές και άκρως υπερβολικό, υπάρχει το ιδανικό είδος χιούμορ για εσάς ανάλογα με τις περιστάσεις και το χαρακτήρα σας. Όταν βεβαιωθείτε για την επιλογή σας, θα διαπιστώσετε ότι προκαλείτε εντελώς φυσικά και αυθόρμητα το γέλιο στους συνομιλητές σας. Σκεφτείτε τα χιουμοριστικά γεγονότα από το παρελθόν σας και αναδείξτε την αστεία πλευρά τους.

Το γέλιο στο περιβάλλον σας

«Περικυκλώστε» τον εαυτό σας με αστεία αντικείμενα που σας προσφέρουν μια ευχάριστη διάθεση. Το χιούμορ, άλλωστε, προέρχεται από την ευτυχία της ζωής. Βάλτε μια αστεία αφίσα στο σπίτι σας ή επιλέξτε ένα screensaver στον υπολογιστή σας που να σας κάνει να χαμογελάτε. Παράλληλα, συναναστραφείτε με ανθρώπους που διαθέτουν θετική ενέργεια. Με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσετε να σχολιάζετε με αστείο και αυθόρμητο τρόπο και θα καταφέρετε να γεμίσετε τη ζωή σας με κωμικά στοιχεία!

πώς_να_αναπτύξετε_την_αίσθηση_χιούμορ_σας5 πράγματα χωρίς «αίσθηση του χιούμορ»!

  • Συνειδητοποιήστε ότι δεν έχουν όλοι την ίδια αίσθηση του χιούμορ. Είναι καλύτερα να περιτριγυρίζεστε από λίγα ειλικρινή συγκρατημένα γέλια παρά από πολλά δήθεν χαμόγελα.
  • Έχοντας αίσθηση του χιούμορ δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθείτε διαρκώς να κάνετε τους άλλους να γελάσουν. Κάτι τέτοιο θα κουράσει τόσο εσάς όσο και την παρέα σας.
  • Το χιούμορ σκοπεύει στην ευχαρίστηση και όχι στην οργή και τα αρνητικά σχόλια. Μην προσβάλετε το συνομιλητή σας και προσέξτε την ειρωνεία στο λόγο σας… γιατί γυρίζει μπούμερανγκ!
  • Μπορείτε να διακατέχεστε από την αίσθηση του χιούμορ, αλλά αυτό δεν πρέπει να μετατραπεί σε πίεση του χαρακτήρα σας. Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε διαρκώς για γρήγορες ξεκαρδιστικές παρατηρήσεις, γιατί χάνετε το νόημα του αυθόρμητου χιούμορ.
  • Η αίσθηση του χιούμορ δεν σας δίνει την άδεια να πληγώσετε τους άλλους ή να τους γελοιοποιήσετε προς όφελός σας. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κατάστασης θα είναι να σας αποξενώσουν από την παρέα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.