Πώς μπορώ να προσελκύσω την αφθονία στην ζωή μου;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η αφθονία στην ζωή μας είτε είναι υλική είτε όχι δεν έρχεται μόνη της. Ας δούμε πως μπορούμε να την κάνουμε κομμάτι της ζωής μας.

Η αφθονία δεν αφορά μόνο τη χρηματική ευημερία, αλλά και την ευημερία σε όλους τους τομείς της ζωής μας – την υγεία, τις σχέσεις, την πνευματική εξέλιξη και την ευτυχία. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση της αφθονίας στη ζωή σου:

Νοοτροπία ευγνωμοσύνης

Αναγνωρίστε και εκφράστε ευγνωμοσύνη για ό,τι ήδη έχετε στη ζωή σας. Η ευγνωμοσύνη φέρνει περισσότερα πράγματα για τα οποία να είστε ευγνώμονες. Πάρτε λίγο χρόνο από την κάθε μέρα σας και σκεφτείτε όλα εκείνα για τα οποία είστε χαρούμενοι που βρίσκονται στην ζωή σας.

Καθορισμός στόχων

Καθορίστε σαφείς και μετρήσιμους στόχους και εστιάστε στις θετικές σας σκέψεις. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας.

Προσπαθήστε να σπάσετε τον κάθε στόχο σε άλλους μικρότερους και να πετυχαίνετε έναν έναν τους μικρότερους στόχους σας μέχρι να πετύχετε τον τελικό.

Δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων

Επενδύστε σε πλούσιες σχέσεις με ανθρώπους που σας εμπνέουν και σας στηρίζουν. Οι σχέσεις μπορούν να ενισχύσουν τη ζωή σας σε πολλούς τομείς.

pos_mporo_na_proselkyso_thn_afthonia_sthn_zoi_mou

Επίσης αυξάνουν την συνολική ευεξία και ικανοποίησή σας σχετικά με την ζωή και μπορεί να σας δημιουργήσουν αξέχαστε στιγμές.

Επικοινωνία με τον εαυτό σας

Αφιερώστε χρόνο για σιωπή, διαλογισμό ή γιόγκα για να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας κόσμο.

Δράση και ανοικτό μυαλό

Ενεργείτε προς την κατεύθυνση των στόχων σας, αλλά να είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες και εμπειρίες.

pos_mporo_na_proselkyso_thn_afthonia_sthn_zoi_mou

Ποτέ δεν ξέρετε πόσο κοντά μπορεί να είστε στο να πετύχετε τον στόχο σας και απλά να ήρθε η σωστή στιγμή και να πρέπει να αδράξετε την ευκαιρία

Διατήρηση θετικής στάσης

Κάντε προσωπικό σας κτήμα την θετικότητα. Η θετική στάση μπορεί να δημιουργήσει μια ενεργειακά ανοιχτή προσέγγιση στη ζωή. Επίσης το να φαντασιώνεστε συχνά την επίτευξη των στόχων σας και όχι μόνον αλλά να είστε και αισιόδοξοι ότι θα τον πετύχετε βοηθά και στην ψυχολογία σας

Διατήρηση ευελιξίας

Η ευελιξία στη σκέψη και στις δράσεις μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και ευκαιρίες. Μην κολλάτε σε έναν τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών σας. Προσπαθήστε να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να γίνετε περισσότερο επινοητικοί.

Συνεχής μάθηση

Επενδύστε στη γνώση και την προσωπική σας ανάπτυξη. Η συνεχής μάθηση δημιουργεί ένα πιο εφοδιασμένο μυαλό και ανοίγει νέους ορίζοντες. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσει στην τελική επίλυση όλων των δυσκολιών σας ή να απλά να σας διευκολύνει.

Επιμονή και αφοσίωση

Η επιμονή σε μια πορεία και η αφοσίωση στους στόχους σας είναι καθοριστικές για την επίτευξη της αφθονίας. Θα εκπλαγείτε με το πόσα πράγματα μπορείτε να πετύχετε με το να επιμένετε και να προσπαθείτε ξανά και ξανά.

Αυτά τα βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην καλλιέργεια μιας νοοτροπίας αφθονίας, αλλά πάνω από όλα, η αφθονία είναι μια προσωπική εμπειρία και ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει και να την επιτύχει με τρόπο που ταιριάζει στον εαυτό του.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.