Πώς μπορώ να οριοθετήσω σωστά την σχέση μου;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η σωστή οριοθέτηση και η τήρηση των κόκκινων γραμμών από την κάθε πλευρά είναι σημαντική για την ευτυχία σε μια σχέση. Ωστόσο το να θέτουμε όρια σε μια σχέση αποδεικνύεται πιο δύσκολο στην πράξη από ότι στα λόγια μερικές φορές.

Η διατήρηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης απαιτεί αμφίδρομο σεβασμό. Το να εξασφαλίσουμε ότι ο σύντροφός μας σέβεται τα προσωπικά μας όρια είναι ουσιώδες για τη δημιουργία μιας σχέσης βασισμένης στον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η σχέση μας σέβεται τα προσωπικά μας όρια.

Μάθετε τα προσωπικά σας όρια

Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση για το να εξασφαλίσουμε τον σεβασμό των προσωπικών μας όρων είναι να τους γνωρίσουμε καλά. Πρέπει να αναλογιστούμε τι είναι σημαντικό για μας και πού τραβάμε το όριο. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει θέματα όπως ο χρόνος που διαθέτουμε για τον εαυτό μας, οι προσωπικές μας ανάγκες, και οι προσωπικές μας αξίες.

Επικοινωνία και ειλικρίνεια

Η επικοινωνία είναι θεμελιώδης. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον σύντροφό μας σχετικά με τα προσωπικά μας όρια. Να τον ενημερώνουμε για το τι μας αφορά και πώς θέλουμε να το αντιμετωπίζουμε. Η ειλικρίνεια είναι ο πυλώνας της αμοιβαίας κατανόησης και του σεβασμού.

Τηρήστε τα όρια σας

Αφού έχουμε ορίσει τα προσωπικά μας όρια και τα έχουμε επικοινωνήσει, είναι σημαντικό να τα τηρούμε. Αν κάποιος παραβιάζει τα όριά μας, πρέπει να τον ενημερώσουμε και να θυμίσουμε τις ανάγκες μας για σεβασμό. Αν η συνεχής παραβίαση των όρων επιμένει, ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουμε τη σχέση μας.

Εργαστείτε μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση

Η σχέση είναι μια διαδικασία αμφίδρομης συμμετοχής. Και οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν τον σεβασμό των προσωπικών όρων του καθενός. Να είστε έτοιμοι να ακούσετε τις ανάγκες του άλλου και να βρίσκετε λύσεις που να ικανοποιούν και τους δύο.

Συμπέρασμα

Ο σεβασμός των προσωπικών μας όρων είναι βασικός για τη διατήρηση μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης. Αυτός ο σεβασμός ξεκινά από το να γνωρίζουμε τα όριά μας, να τα επικοινωνούμε ειλικρινώς, και να τα τηρούμε.

Όταν και τα δύο άτομα εργάζονται μαζί για τον σεβασμό των προσωπικών τους όρων, δημιουργούν μια σχέση βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη.


Bio Εύη Ξυραφά

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας. Δημιουργός του Believe In You, που διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106128281, 6974781051

Websitehttp://www.believeinyou.gr/

Email: info@believeinyou.gr

Facebook: https://www.facebook.com/BelieveInYou.gr

Βιβλίο: “Θέλω Πιστεύω Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”

Online πρόγραμμα δεξιοτήτων ζωής: Life Skills Academy

Αν ενδιαφέρεστε για ατομικές συναντήσεις coaching από κοντά, τηλεφωνικά ή μέσω internet, επικοινωνήστε μαζί μου. Θα χαρώ να σας βοηθήσω σε κάθε βήμα!

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…