Πώς μαθαίνουμε να αγαπάμε τη δουλειά μας, ακόμα και αν δεν μάς αρέσει;

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Αξιοποιώντας τη θετική σκέψη για να εστιάσουμε στα θετικά της δουλειάς μας, μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε τη δουλειά μας, ακόμα κι αν δεν θα ήταν αρχική η πρώτη μας επιλογή. Ακόμα και τελευταία επιλογή να ήταν δεν έχει σημασία, αφού συνιστά αυτό ακριβώς-ΕΠΙΛΟΓΗ. Ας δούμε πρακτικά πώς μπορούμε να το πετύχουμε.

Για να μου αρέσει κάτι πρέπει να το έχω ονειρευτεί;

Η φράση «Να κάνεις μια δουλειά που σού αρέσει», διαφέρει από τη φράση «Να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου». Ναι, είναι ορισμένοι τυχεροί, που ήξεραν από μικροί με τί ακριβώς ήθελαν να ασχοληθούν στο μελλοντικό τους επάγγελμα, που έγραψαν στις Πανελλήνιες τον βαθμό που χρειαζόταν για την συγκεκριμένη σχολή, που βρήκαν σχεδόν αμέσως δουλειά στο αντικείμενο και που επιπλέον, τους άρεσε και ήταν ακριβώς όπως το είχαν φανταστεί.

Άλλοι καταλήγουν στη 2η, 3η, 50η επλογή τους. Κακό είναι αυτό;

Για εμάς τους κοινούς θνητούς πάλι, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αρχικά, μπορεί να μην ξέρουμε τί ακριβώς θα μάς ταίριαζε σε εργασιακό επίπεδο. Αλλά ακόμα και αν γνωρίζουμε, οι συνθήκες δεν είναι ονειρικές κατά τις σπουδές ή κατά την πρώτη μας δουλειά. Και αν αντέξουμε τις δυσχέρειες (θες του συστήματος, θες της συγκεκριμένης θέσης εργασίας), κανείς δεν μάς εγγυάται πως δεν θα απογοητευθούμε με τις πρακτικές δυσκολίες- τις οποίες δεν τις είχαμε υπολογίσει όταν οραματιζόμασταν το ιδεατό μας μέλλον. Μπορεί επίσης, να μην καταφέραμε να εισέλθουμε στη σχολή που θέλαμε, και να αλλάξαμε επάγγελμα. Μπορεί το παραλιακό καφέ να έδινε τον βασικό μισθό, ενώ ο εργοδότης των ονείρων μας όχι. Όπως και να έχει, είναι δύσκολο να καταφέρεις να αντέξεις σε μια δουλειά που είτε δεν σού αρέσει, είτε δεν ήταν όπως περίμενες.

Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τη δουλειά σου

Μην ξεχνάς όμως, πως πρόκειται για δουλειά, για έναν τρόπο δηλαδή να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου προκειμένου να βγάλεις τα προς το ζην, να εξελιχθείς και να μάθεις νέα πράγματα.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr