Πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει απόλαυση

Συντάκτης: Flowmagazine

Πολλά χόμπι μπορούν να λειτουργήσουν ψυχοθεραπευτικά, ένα από αυτά είναι και η μαγειρική. Διώχνουμε το θυμό και το στρες ενώ ζυμώνουμε, ρίχνουμε δάκρυα ενώ καθαρίζουμε κρεμμύδια, αισθανόμαστε «ευλογία» σε κάθε νόστιμη και γεμάτη μπουκιά. Ανταλλάσσουμε φωτογραφίες και ιδέες στο Ίνσταγκραμ και μαζευόμαστε με φίλους –τώρα εξ αποστάσεως– για φαγητό και καλή παρέα. Μαγειρέψτε όμορφα, μαγειρέψτε έξυπνα, μαγειρέψτε για να φτιάξει η διάθεσή σας.

Άφησε απρόσμενα και περίεργα τρόφιμα να σε εμπνεύσουν.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της καθημερινής μαγειρικής και της τρέχουσας κατάστασης. Τα leftovers σου δίνουν ιδέες για να σκεφτείς μία νέα συνταγή και τα τρόφιμα που είχες ξεχασμένα στο ντουλάπι σου μπορούν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο.

Ανακάλυψα ότι το crunchy αμυγδαλοβούτυρο του Wild Souls ταιριάζει τέλεια στο μείγμα για βέγκαν πάνκεϊκς και ότι μπορώ να φτιάξω ένα φανταστικό κέικ με ελάχιστα υλικά έχοντας ως βάση το ταχίνι κακάο. Επίσης, τα λαχανικά για ιμάμ, ταιριάζουν ιδανικά σε πίτα για ένα νόστιμο τυλιχτό –ιδανικό όταν δεν θέλεις να μαγειρέψεις. Η σπιτική πίτσα φτιάχνεται με την ίδια κόκκινη σάλτσα που θα έφτιαχνες για pasta (δύο σε ένα) και μπορείς απλά να προσθέσεις το τριμμένο τυρί που λήγει σε λίγες μέρες.

Το διαδίκτυο είναι ένα μαγικό μέρος για τη μαγειρική. Αρκεί να γκουγκλάρεις ένα υλικό για να εμφανιστούν δεκάδες ιδέες. Το Ugly Delicious του Ντέιβιντ Τσανγκ αρκεί για να σου ανοίξει την όρεξη και να σε σπρώξει μέχρι την κουζίνα με χαρά. Ο διάσημος σεφ θέλησε να καλύψει την απουσία του Lucky Peach με μία εκπομπή στο Νέτφλιξ, που μιμείται αρκετά τη φιλοσοφία του Άντονι Μπουρντέν.

Είναι σημαντικό να περιορίζεις τις εξόδους σου για σουπερμάρκετ σε μία φορά την εβδομάδα και να στηρίζεις τα μαγαζιά της γειτονιάς σου. Ξεκίνα να μαγειρεύεις χρησιμοποιώντας, αρχικά, τα τρόφιμα που έχεις στην κουζίνα σου και ειδικά αυτά που έχουν μικρή διάρκεια ζωής, όπως λαχανικά και φρούτα.

Είναι διασκεδαστικό να ενσωματώνεις στη μαγειρική σου και προϊόντα που δεν συνήθιζες να χρησιμοποιείς μέχρι πρότινος, για να αλλάξεις τη ρουτίνα. Επίσης, μερικές φορές αρκεί να θυμάσαι τα πιο απλά: μία πολύχρωμη σαλάτα χρειάζεται διαφορετικά λαχανικά και μπόλικα μυρωδικά.

Εστίασε στα φρέσκα προϊόντα.

Δεν έχει νόημα να αφήνεις τα φρέσκα προϊόντα να μένουν στα ράφια και να μάχεσαι για τις τελευταίες σακούλες των κατεψυγμένων λαχανικών. Με την κατανάλωση κονσερβοποιημένων και συσκευασμένων τροφίμων συνεχίζεις να ενισχύεις τις μεγάλες εταιρείες, αντί να υποστηρίζεις τους μικρούς παραγωγούς. Μπορείς να καταψύξεις μόνη σου φαγητά, έχεις περισσότερο χρόνο για να καθαρίσεις κρεμμύδια και να φτιάξεις φρουτοσαλάτες. Προμηθεύσου φρέσκα λαχανικά για να φτιάξεις νόστιμες σούπες και πολλές ακόμα συνταγές.

Μαγείρευε μικρές ποσότητες.

Δεν έχει νόημα να μαγειρεύεις σε μεγάλες ποσότητες και να βάζεις φαγητά στην κατάψυξη, καθώς έτσι αυξάνεται η σπατάλη τροφίμων. Προτίμησε να μαγειρεύεις σε μικρές ποσότητες. Έτσι θα έχεις φρέσκο φαγητό και κάθε μέρα μία νέα πρόκληση για να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…