Πώς μπορείτε να έχετε μια λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι

Συντάκτης: Μαρία Παναγή

Πολλές φόρες βλέπουμε στις διαφημίσεις να παρουσιάζουν τις γυναίκες να έχουν μια υπέροχη επιδερμίδα, χωρίς καθόλου να έχει σπυράκια στο πρόσωπο και να παρουσιάζονται ατελείς. Αν επιθυμείτε να έχετε και εσείς τόσο φωτεινό πρόσωπο, τότε καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς θα βελτιώσετε την επιδερμίδα σας.

Οι ανάγκες του προσώπου μας είναι καθημερινές και πολλαπλές, απλώς διαφέρουν με την εποχή γιατί χρειάζεται ειδική μεταχείριση τις επιδερμίδας. Ειδικότερα το καλοκαίρι πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το πρόσωπό σας, επειδή έχει πολλή υγρασία και ζέστη που κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο σε λιπαρότητα ή/και ξηρότητα του δέρματος. 

Ο ήλιος του καλοκαιριού όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ βλαβερός για το δέρμα μας και χρειάζονται ειδικές μάσκες προσώπου. Για παράδειγμα όταν θα πάτε το πρωί για δουλειά ή στο σχολείο καλό θα ήταν να βάλετε μια ενυδατική προσώπου πριν βγείτε στον καυτό ήλιο, έτσι ώστε να σας προστατέψει για να μην εμφανιστούν πανάδες στο δέρμα σας. Μια ιδανική κρέμα θα ήταν μια φυσική  κρέμα χωρίς να περιέχει χημικά συστατικά για να διατηρηθεί.

Για να έχουμε μια καλή επιδερμίδα θα πρέπει να μην ξεχνάμε και την περιοχή κάτω από τα μάτια μας. Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας είναι ευαίσθητη και περισσότερη λεπτή από την υπόλοιπη, άρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο χρειάζεται ειδική φροντίδα και περιποίηση. Επίσης αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα για ενυδάτωση του προσώπου σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια αντιλιακή κρέμα που είναι εξίσου αποτελεσματική. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου που προστατεύουν τα μάτια σας από τις δυνατές ακτίνες του ήλιου.

Συχνά ακούμε το καλοκαίρι πώς το να πίνουμε νερό βελτιώνει και καλυτερεύει την επιδερμίδα μας από την αφόρητη ζέστη και υγρασία. Οι κρέμες βεβαίως βοηθάνε στην ενδυνάμωση τις επιδερμίδας, όμως τον οργανισμό μας τι τον βοηθάει; Η απάντηση είναι εξίσου απλή πρέπει να πίνετε αρκετά υγρά και νερό, έτσι ώστε να βοηθάτε τον οργανισμό σας να δυναμώνει και να αντέξει. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τρόφιμα που είναι πολύ «βαριά» για το στομάχι σας, να προτιμήσετε αντιθέτως να φάτε ένα φρούτο. Άρα αυξήστε το νερό που πίνετε σε 2-3 λίτρα την ημέρα, έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να παραμείνει υγιής και λαμπερή. 

Τέλος μην ξεχνάτε πάντα την χρήση του αντηλιακού, γιατί μας προστατεύει κατά πολύ από τον ήλιο. 

Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές τότε θα παρατηρήσετε μεγάλη αλλαγή στην επιδερμίδα σας και ειδικότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που συνήθως η επιδερμίδα μας ερεθίζεται από την πολλή υγρασία και ζέστη. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε μια όμορφη επιδερμίδα όμως έσεις επιλέξτε κάτι που είναι φυσικό και όχι βλαβερό για την υγεία σας, έτσι ώστε να καταφέρετε να αποκτήσετε πιο γρήγορα τα αποτελέσματα που θέλετε.

Συντάκτης: Μαρία Παναγή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.