Πώς μπορεί να μειωθεί κυτταρίτιδα μέσω της γυμναστικής

Συντάκτης: Μαρία Παναγή

Αναμφίβολα, η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει όλες τις γυναίκες. Αν ακολουθηθούν σωστά ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής, τότε θα φανεί μεγάλη και γρήγορη αλλαγή στο σώμα. 

Η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο στα άτομα μεγάλης ηλικίας, άλλα μπορεί να παρουσιαστεί και σε νεαρά άτομα. Δηλαδή, μπορεί να προσέχετε την διατροφή σας και να αθλείστε καθημερινά, αλλά και πάλι να εμφανιστεί κυτταρίτιδα στο σώμα σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κυτταρίτιδα οφείλεται στο αποθηκευμένο λίπος του σώματος μας. Όμως, μέσω ειδικών ασκήσεων γυμναστικής μπορείτε να την μειώσετε, αλλά και να δυναμώσετε το κορμί σας.

Η γυμναστική που θα πρέπει να ακολουθήσετε δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να είσαστε συνεπείς και να βάλετε στόχο, έτσι ώστε να μην τα παρατήσετε. 

Η πρώτη άσκηση, είναι αυτή των σφίξιμο των γλουτών. Είναι τόσο απλή, που μπορείτε να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας. Αρχικά, θα πρέπει να ξαπλώσετε προς την δεξιά σας πλευρά και να στηρίχθηκε στο δεξί σας χέρι. Μετά, θα πρέπει να σηκώσετε το αριστερό σας πόδι λίγο ψηλά, δηλαδή 20 εκατοστά περίπου και θα πρέπει να αντέξετε τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να αισθάνεστε πως κάνετε δουλειά. 

Στη συνέχεια, κάντε την ίδια άσκηση, αλλά αυτήν την φορά με το δεξί σας πόδι. Θα πρέπει να συμπληρώσετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι. Όταν τελειώσετε, μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι και να πονέσετε λίγο, αλλά στο τέλος θα ανταμειφθείτε με τα αποτελέσματα που θα δείτε.


Διαβάστε επίσης: Τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας


Η επόμενη άσκηση αφορά τα πόδια. Ίσως είναι περισσότερο αποτελεσματική από άλλες, απλά θα πρέπει να έχετε αντοχή για να την εκτελέσετε όλη. Δηλαδή, εσείς, θα πάρετε ένα βαράκι στο κάθε σας χέρι και θα πρέπει να το κρατάτε. Σημαντικό είναι, να είστε όρθιοι όταν θα κάνετε αυτήν την άσκηση. Ίσως σας φανεί λίγο δύσκολο, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να λυγίζετε τα πόδια σας και να κατεβάζετε το σώμα σας μέχρι κάτω. Είναι 3 σετ των 25 επαναλήψεων. Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε πως τα πόδια σας, θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν. 

Αν επιθυμείτε να γυμνάσετε περισσότερο τα πόδια και τα μπράτσα σας, τότε αυτή η άσκηση είναι ειδικά για εσάς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να πάρετε ένα μικρό βαράκι στο κάθε σας χέρι, να είστε όρθιοι κι η πλάτη σας να είναι στην ευθεία. Σταδιακά, αρχίστε να γυρνάτε τον κορμό σας προς τα επάνω. Μην το κάνετε, όμως, απότομα, γιατί μπορεί να πιαστείτε κι αυτό δεν θα το θέλαμε καθόλου. 

Τέλος, σιγά σιγά γυρίστε μπροστά όσο πιο πολύ μπορείτε. Μην πιεστείτε, όμως, να γυρίσετε πολύ, αν δεν μπορείτε, γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι 5 σετ των 20 επαναλήψεων. Το μόνο σίγουρο είναι, ό,τι θα είσαστε λίγο κουρασμένοι στο τέλος, αλλά θα δείτε πως θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα από πριν. 

 Μια παρόμοια άσκηση για να μειωθεί η κυτταρίτιδα στο σώμα σας, είναι η άσκηση στους γλουτούς, στα πόδια και στα μπράτσα. Στηριχτείτε στα γόνατά σας και προσπαθήσετε να ανεβάσετε το πόδι σας όσο πιο ψηλά μπορείτε και να το αφήσετε για 20 δευτερόλεπτα. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε μια πολύ καλή ισορροπία και θα πρέπει τα χέρια σας είναι στο πάτωμα. Μετά το τέλος της άσκησης, ίσως να αισθανθείτε λίγο πόνο στα πόδια ,όμως, έτσι θα ξέρετε πως δουλέψατε σκληρά. Είναι 2 σετ των 20 επαναλήψεων. Θα δείτε μετά από λίγο καιρό, πως θα μειωθεί η κυτταρίτιδα και θα έχετε ένα όμορφο κορμί. 

Εν κατακλείδι, αυτές οι ασκήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές κι αξίζει να αφιερώσετε λίγη ώρα από τον χρόνο σας για να τις κάνετε.

Συντάκτης: Μαρία Παναγή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.