Πόνος στο γόνατο: ποιες είναι οι κατάλληλες ασκήσεις;

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο πόνος στο γόνατο είναι ένας από τους συχνότερους τραυματισμούς στο γυμναστήριο αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό. Επιτρέπεται η γυμναστική σ’αυτή την περίπτωση;

Ζητήστε άμεσα τη συνδρομή των ειδικών  

Αν υποφέρετε  από πόνο στα γόνατα, μόνο ο γιατρός  μπορεί να σας δώσει έγκυρη απάντηση. Από τη στιγμή που ο γιατρός  δώσει την έγκριση, η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στο να διαχειριστείτε αυτά τα προβλήματα μελλοντικά, δυναμώνοντας τους μύες που στηρίζουν τα γόνατα.

Απλές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε

  1. Διατάσεις

Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα και λυγίστε το ένα σας γόνατο. Το πέλμα πρέπει να ακουμπά στο πάτωμα και το άλλο σας πόδι να είναι στο πάτωμα, ίσιο. Σηκώστε το λυγισμένο πόδι ελαφρώς και εκτελέστε 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων. Κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

  1. Προβολές προς τα πίσω

Οι προβολές προς τα πίσω είναι οι λιγότερο επιβαρυντικές για το γόνατο. Η οδηγία για το άνοιγμα του ποδιού είναι «όσο αντέχετε», ενώ το λυγισμένο γόνατο δεν πρέπει να περνά σε μια ευθεία, τη μύτη του ποδιού.

  1. Squat στον τοίχο

Μια πολύ καλή άσκηση για την εκμάθηση της τεχνικής του κανονικού squat και την αποφυγή τραυματισμών. Είναι όμως και ένας καλός τρόπος για να κάνετε καθίσματα με μικρότερη επιβάρυνση στα γόνατα.

  1. Γέφυρα

Εξασκεί τη σταθεροποιητική λειτουργία στο γόνατο. Η ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν τα γόνατα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία τώρα. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ποδηλασία, περπάτημα και διατάσεις που θα σας  προτείνει ο φυσικοθεραπευτής σας.

Τι να μη δοκιμάσετε

Τα δύο πράγματα που θα ήταν καλό να αποφύγετε  στη μετατραυματική γυμναστική είναι το τρέξιμο και οι εκτάσεις των ποδιών σε μηχανήματα με βάρη, που θα επιβαρύνουν περισσότερο την άρθρωση.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…