Πολιτικός γάμος: Tips για τους καλεσμένους σας

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Είσαστε αποφασισμένοι ότι ο πολιτικός γάμος είναι αυτό που σας ταιριάζει, αλλά θέλετε οι καλεσμένοι σας να έχουν την πλήρη εμπειρία του γάμου; 

Μερικές συμβουλές για να το πετύχετε!

  1. Προσκλητήρια 

Επειδή είναι πολιτικός ο γάμος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε προσκλητήρια για να μοιράσετε. Αντιθέτως! Άτομα τα οποία σας αγαπούν, θα χαρούν ιδιαίτερα με αυτό το γλυκό ενθύμιο. Αν από την άλλη, σας φαίνεται πολύ κόπος, χαρτί και έξοδο, μπορείτε να φτιάξετε προσκλητήρια σε ηλεκτρονική μορφή. 

Στο greenvelope μπορείτε να επιλέξετε το προσκλητήριο που σας αρέσει και να προσθέσετε τα στοιχεία σας. 

https://www.greenvelope.com/

Ένας ακόμα ιστότοπος που σας προσφέρει ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών προσκλητηρίων, δεν είναι άλλος από την πλατφόρμα του Etsy. Εκεί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, designers προωθούν τη δουλειά τους κάνοντας το έτσι ένα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα.

Δίνοντας τα προσκλητήρια, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με το φαγητό. Διαβήτης, κοιλιοκάκη, θεραπεία με κορτιζόνη. Πολλά θέματα υγείας, χρήζουν ειδικής διατροφής. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε ότι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον και επιθυμείτε να έχετε τους ανθρώπους αυτούς κοντά σας. 

Δεν είναι ανάγκη όλο το μενού που θα επιλέξετε να είναι βασισμένο σε αυτό, αλλά αφήστε μια επιλογή έτσι ώστε να είναι σε θέση και εκείνοι να το γλεντήσουν.

  1. Δημαρχείο 

Επειδή αυτή θα είναι η μεγάλη σας ημέρα, θα πρέπει να βρείτε τον χώρο που θα χαραχθεί στη μνήμη σας για πάντα.

Το Παλατάκι είναι ένα πραγματικό κάστρο, το οποίο μπορεί να δώσει θεματική στο γάμος σας.

Το δημαρχείο Λαύριο, έχοντας κοντά του θάλασσα, προσφέρει μια νησιώτικη νότα στο γάμο σας.

Αν θέλετε κάτι πιο μεγάλο, μπορείτε να τελέσετε το γάμο σας στην αίθουσα που προσφέρει το δημαρχείο Πειραιά. Την ίδια μεγαλοπρέπεια βέβαια διαθέτει και το δημαρχείο Αθηνών

Πάντα μέσα στις επιλογές σας είναι και η ανταλλαγή όρκων. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε εσείς την ευκαιρία να πείτε όσα νιώθετε για το άλλο σας μισό. Βέβαια, για τους πιο εσωστρεφείς, ίσως να μην είναι τόσο εύκολο, αλλά από κάπου έπρεπε να βγει και το γνωμικό “όλα του γάμου δύσκολα!”

  1. Μπομπονιέρες

Δεν είναι υποχρεωτικό να προσφέρετε μπομπονιέρες, ωστόσο θα ήταν όμορφο διότι αποτελεί αναμνηστικό από τη μοναδικά προσωπική σας ημέρα. 

Δεν είναι ανάγκη να τις αγοράσετε, καθώς μπορείτε πολύ εύκολα να τις φτιάξετε και μόνοι σας, έτσι ώστε να μην υπερβείτε το budget σας. 

Εναλλακτικά, μπορεί να προσφέρετε παγωτό στον γάμο σας! Ένα αμαξίδιο έξω από το δημαρχείο το οποίο θα δροσίσει τους καλεσμένους σας. Αν έχετε διάθεση για κάτι ακόμα πιο ρετρό, υπάρχει η επιλογή του μαλλιού της γριάς. 

  1. Εύκολη πρόσβαση στο εστιατόριο

Η πιο σημαντική συμβουλή που θα μπορούσα να σας δώσω, το σημείο που θα επιλέξετε για φαγητό να βρίσκετε κοντά στο σημείο που θα τελέσετε το γάμο. 

Με αυτόν τον τρόπο, όλοι οι καλεσμένοι, θα μπορέσουν να έρθουν. Αν επιλέξετε κάτι πολύ μακριά, θα κουραστούν από τη διαδρομή ή ακόμα χειρότερα, όσοι δεν διαθέτουν όχημα και δεν μπορέσουν να πάρουν κάποιο άλλο αμάξι, θα επωμιστούν το κόστος ενός ταξί. 

Προσοχή στον στολισμό του εστιατορίου, αν υπάρχουν παιδιά. Runner με κεριά ή φυτά μπορούν εύκολα να γίνουν παιχνίδι. Τραβώντας τα θα φύγουν πιάτα και ποτήρια, καταστρέφοντας τόσο τα ρούχα των καλεσμένων σας, όσο και τη διάθεσή τους. 

Ένα κεντρικό θέμα, θα ήταν ασφαλής επιλογή, διαφορετικά το runner που θα επιλέξετε με τον στολισμό να είναι τόσο, όσο το μήκος του τραπεζιού.

  1. Δωράκια 

Είναι βέβαιο ότι τα δωράκια ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Ένα πουγγί με σπόρους λουλουδιών, ένα μπουκαλάκι λικέρ, ένα βαζάκι μαρμελάδα ή μέλι, φωτογραφίες τύπου Polaroid, βεντάλιες θα κάνουν το αντίο, μια γλυκιά ανάμνηση. 

Δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε τα ακριβότερα, αρκεί να έχουν όλα τη δική σας ταυτότητα. 

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.