“Πολίτικο” Θεσσαλονίκης: Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα… Απίστευτο αποτέλεσμα!

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα. Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
Για τη βάση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση.
  • Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
  • Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: olgascuisine.blogspot.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…